Povežite se sa nama

Vijesti

NAKON SASLUŠANJA U SDT-U: Brkoviću i ostalima zadržavanje do 72 sata

Objavljeno

-

foto: Dobrilo Malidžan
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Biznismenu Draganu Brkoviću, njegovim sinovima Borisu i Bojanu, kao i izvršnom direktoru kompanije „Vektra“ Miliću Popoviću nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata, saznaje Pobjeda.

Oni su ranije privedeni su na saslušanje po nalogu SDT-a zbog sumnje da su, prilikom privatizacije hotelsko-turističkog preduzeća Boka, malverzacijama nanijeli štetu ovoj kompaniji i terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.

Milić Popović foto: Dobrilo Malidžan

Nakon isteka zadržavanje biće privedeni sudiji za istragu koji će odlučivati da li će im odrediti pritvor ili će se u daljem postupku braniti sa slobode.

HTP Boku je 2007. godine privatizovala Vektra Montenegro, koja je u vlasništvu biznismena Dragana Brkovića.

“Vektri Montenegro” je tada prodatao 59 odsto državnih akcija u HTP “Boka” za 22,2 miliona eura, uz najavu investiranja od najmanje 50 miliona.

Bivši radnici „Vektra Boke“ su podnijeli krivične prijave protiv kompletnog menadžmenta, a od Vrhovnog državnog tužilaštva i specijalnog tužioca Milivoja Katnića su tražili da ispitaju privatizaciju bivšeg HTP “Boka” i sudbinu 60 miliona eura položene garancije u privatizaciju tog preduzeća.

Od 5. avgusta ove godine okupljaju se ispred ulaza hotela Plaža, zahtijevajući da im se isplate sva potraživanja iz radnog odnosa.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije