Povežite se sa nama

Vijesti

NAKON UČEŠĆA U PROTESTIMA: Ranko Krivokapić dao izjavu u policiji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dugogodišnji predsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne Skupštne OEBS Ranko Krivokapić dao je danas izjavu u kotorskom Centru bezbjednosti povodom navodnog „nepostupanja po naredbi“ u vezi dešavanja na Dvorskom trgu na Cetinju 5. septembra, saopšteno je iz SDP-a

Kako se navodi, Krivokapić je izjavu dao u pratnji Miloša Vukčevića iz advokatskog tima SDP formiranog za podršku žrtvama policijske intervencije na Cetinju.

„Umjesto da UP i Tužilaštvo istraže navode Savjeta za kontrolu rada policije u vezi policijskog napada suzavcem, šok bombama, gumenim mecima i pendrecima na mirne građane koji su im aplaudirali, oni pozivaju čak i one koji su u toj brutalnoj intervenciji povrijeđeni, poput Krivokapića, da ‘daju izjavu ili će biti privedeni’. Viktimizacija oštećenih građana neće proći, kao što nijesu prošle ni laži iz Vlade i kabineta premijera Krivokapića o molotovljevom koktelu koji je bačen na policiju ili RTCG da se ‘na policiju puca iz vatrenog oružja'“, saopštio je SDP.

Naveli su da su već upoznali međunardne partnere i institucije sa aktivnostima Uprave policije koje za cilj imaju zastrašivanje građana, ali i predstavnika opozicije i ukoliko se sa sličnom represijom nastavi bićemo prinuđeni da koristimo sva institucionalna, ali i vaninstitucionalna sredstva kako bi odbranili dignitet i slobodu.

„A nalogodavcima, sakrivenim u udobnim foteljama, želimo da poručimo da nas nijesu zaplašili ni mnogo veći, jači i ozbilniji od njih, pa neće ni šaka poltičkih amatera koji su se sticajem nevjerovatnih okolnosti našli na poziciji da odlučuju o bilo čemu u ovoj državi“, zaključuju u SDP-u.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije