Povežite se sa nama

Društvo

NAREDNA SJEDNICA U ČETVRTAK: Savjet roditelja zadovoljan radom direktorice podgoričke Gimnazije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Savjet roditelja podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” nije se juče na sjednici izjasnio o inicijativi da zauzmu stav o tome da li direktorica koji radi svoj posao na odgovoran način treba da bude razriješena samo zbog toga što pripada određenoj partiji, jer žele da čuju kakvo mišljenje o tome imaju svi roditelji. Naredna sjednica bi trebalo da se održi u četvrtak, piše Pobjeda.

Savjet je jednoglasno usvojio izvještaj o radu aktuelne direktorice Zoje Bojanić Lalović i poručili su da su zadovoljni kako njenim radom, tako i djelovanjem menadžmenta.

Na sjednici je, prema saznanjima Pobjede, između ostalog, poručeno da direktor koji dobro radi posao ne treba da bude smijenjen.

Podsjetili su da je u Zakonu o opštem obrazovanju jasno istaknuto da treba da se razrješavaju oni koji omogućavaju političko djelovanje i organizovanje u školi, te da ne smiju da se smjenjuju oni čija je krivica to što su politički pripadnici neke partije.

U četvrtak, kako ih je na sjednici informisala direktorica Zoja Bojanić Lalović, upravo stupa na snagu Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju prema kojem je propisano da se razrješavaju svi direktori/ice škola, a potom se biraju novi za mjesec dana. To znači da se tada i direktorici Bojanić Lalović okončava mandat.

Savjet roditelja je odložio izjašnjenje o pomenutoj inicijativi i zbog toga što žele da sagledaju pravne konsekvence Zakona.

Inače, stav Savjeta roditelja nema pravnu osnovu, odnosno ni na koji način ne mogu da utiču na izbor direktora, ali je ovom tijelu važno da se o ovako ozbiljnom pitanju odrede.

Član ovog tijela dr Vladimir Pavićević rekao je za Pobjedu da lično smatra da politička pripadnost nekoj partiji ne smije da bude razlog razrješenja.

“Sjajni profesionalci moraju da rade svoj posao koje god partije bili članovi i to je pravi put kojim Crna Gora treba da ide. Da konačno taj uticaj politike smanjimo na prihvatljiv nivo. To je ono što je važno. Smatram da Savjet roditelja treba da zauzme stav kakav god on bio”, rekao je Pavićević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije