Povežite se sa nama

Vijesti

NAREDNE SEDMICE: Merkel uskoro sa liderima zemalja Zapadnog Balkana

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Njemačka kancelarka Angela Merkel otputovaće naredne sedmice u Srbiju i Albaniju u sklopu posjete zemljama Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Kabineta za informacije Savezne vlade, prenosi Klix.ba.

Prema planu, ona će u ponedjeljak, 13. septembra, otputovati u Srbiju, gdje će je u Beogradu dočekati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa kojim će održati radni sastanak. Kako je saopšteno, na sastanku bi trebalo da razgovaraju o bilateralnim odnosima, ekonomskim politikama i pitanju približavanja Srbije Evropskoj uniji.

U Beogradu će se njemačka kancelarka sastati i sa predstavnicima civilnog društva iz svih šest zemalja Zapadnog Balkana.

U utorak 14. septembra, kancelarka će otputovati u Tiranu gdje će se sastati s albanskim premijeromEdijem Ramom, a teme sastanka u Albaniji biće identične kao i one u Srbiji.

– Tokom sastanka, organizovaće se ručak sa šefovima vlada svih šest zemalja Zapadnog Balkana, a fokus sastanka bit će na regionalnoj saradnji -prenosi Klix.ba.

Prije povratka u Berlin, Angela Merkel će organizovati sastanak i sa šefovima vlada Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije