Povežite se sa nama

Društvo

NASTAVAK PREGOVORA: Advokati danas sa Sekulovićem

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predstavnici Advokatske komore sastaće se danas sa predstavnicima Ministarstva finansija i socijalnog staranja i koordinatorom Ministarstva pravde Sergejem Sekulovićem, kako bi pokušali da nađu zajedničko rješenje i pravni sistem izbave iz blokade.

Prošle sedmice većina članova Advokatske komore glasali su i odlučili da nastave štrajk koji traje već više od mjesec i po dana.

Predsjednik Advokatske komore Crne Gore Zdravko Begović tvrdi da su advokati spremni za dalje pregovore i svjesni su težine situacije.

Advokatska komora Crne Gore donijela je odluku da od 24. maja obustavi pružanje pravne pomoći advokata na cijeloj teritoriji države sve do ispunjena zahtjeva kojim se traži da se izmijeni Zakon o fiskalizaciji i da se ova djelatnost izuzme iz njegove primjene. U saopštenju je tada pojašnjeno da na ovaj način advokatura brani dostojanstvo, samostalnost i nezavisnost na kojima se temelji postojanje te profesije.

Na ovaj postupak Advokatska komora je bila prinuđena zbog neuspjelih pregovora koji su vođeni sa Vladom, a zbog čega bi se advokati naš li u izuzetno otežanom položaju prilikom obavljanja djelatnosti i bili jedini predstavnici ove profesije u regionu koji podliježu fiskalizaciji – pisalo je u saopštenju Advokatske komore, koje potpisuje predsjednik Zdravko Begović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije