Povežite se sa nama

Vijesti

NEKI SU VRAĆENI: Putnici posljednjeg leta EasyJet-a iz Tivta za London doputovali dva minuta prije roka za „crvenu listu“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Britanski putnici opisali su svoje haotično i dramatično putovanje kući iz Crne Gore 30. avgusta, koje je kulminiralo slijetanjem na londonski aerodrom Gatwick, samo dva minuta prije roka za “crvenu listu” u 4 sata ujutro, kada je Crna Gora i zvanično stavljena u najveću kategoriju rizika britanske vlade zbog zabrinutosti zbog stope epidemije koronavirusa.

Za svaki dolazak nakon isteka roka potrebno je platiti oko 2.300 eura za boravak jedanaest noći u hotelu sa karantinom aerodromu, piše ExYu Aviation News i dodaje da je, kako bi putnicima omogućili da stignu na vrijeme, za dan ranije pomakao planirani polazak u ponedjeljak iz Tivta za London Gatwick.

Karte za jednosmjerni let prodavale su se preko 300 eura. Međutim, avion je pretrpio tehnički kvar i nije mogao letjeti iz Tivta natrag u Veliku Britaniju. Budući da se aerodrom Tivat mora zatvoriti nakon zalaska sunca, drugi avion je poslat iz Mančestera u Dubrovnik.

EasyJet je zbog toga organizovao autobuse za prevoz putnika preko hrvatske granice do dubrovačkog aerodroma, ali putnici koji imaju pravo da uđu u Veliku Britaniju, ali ne i u Evropsku uniju, bunili su se da neće moći ući u EU čiji je Hrvatska član.

Umjesto toga, pozvali su EasyJet da obavi let iz Podgorice. Prema riječima jednog od putnika, njihovi protesti su ignorisani.

– Rješenje koje je EasyJet pronašao bilo je samo za britanske državljane. Iako smo im rekli da nemamo schengensku vizu, odveli su nas u Hrvatsku, a zatim vratili u Tivat. Nakon što su nas ostavili, granična policija dodatno nam je utisnula pečat „odbijeno“ u pasoše. easyJet je u 2 sata ujutro poslao autobus i odveo nas u jedan od hotela u Tivtu – kazao je ljutito jedan od putnika.

Avion iz Dubrovnika konačno je sletio u ponedjeljak 30. avgusta u Gatwick, samo dva minuta prije roka u 4 sata ujutro, sa 155 putnika. Oni koji su ostali mogu ili otići u hotelski karantin u Ujedinjenom Kraljevstvu ili provesti deset dana u drugoj zemlji koja nije na crvenoj listi Velike Britanije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije