Povežite se sa nama

Svijet

NEMA POVRIJEĐENIH: Sudar dva aviona na glavnom aerodromu u Dubaiju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dva putnička aviona sudarila su se rano jutros na pisti na Međunarodnom aerodromu u Dubaiju, a u incidentu nije bilo povrijeđenih, javile su vlasti.

Sudarili su se avion niskobudžetske kompanije FlajDubai (FlyDubai) i kompanije Galf er (Gulf Air) sa sjedištem u Bahreinu.

Kompanija FlajDubai saopštila je da je jedan od njegovih boinga 737-800 na putu za Kirgiziju imao „manji incident“ i bio primoran da se vrati na početni položaj. Kompanija je navela da su putnici prebačeni na let šest sati kasnije.

„Flaj Dubai će raditi sa vlastima da ispita incident“, saopštila je aviokompanija navodeći da je u sudaru oštećen vrh krila jedne od letjelica.

Druga kompanija Gulf Er saopštila je da je jedna od njenih letjelica „pogođena kod repa letjelicom druge aviokompanije“.

Galf Er nije naveo ime druge kompanije ali je dodao da radi na tome da obezbijedi putnicima druge letove da stignu do svojih konačnih odredišta.

Galf Er prevozi putnike od Međunarodnog aerodroma u Dubaiju do svog centra Međunarodnog aerodroma Bahreina u Manami.

Uprava Međunarodnog aerodroma Dubai, najfrekventnijeg aerodroma za međunarodna putvanja prije pandemije korona virusa, saopštila je da su zbog sudara bili primorani da zatvore jednu od svoje dvije piste na dva sata. Kompanija je navela da operacije nijesu pogođene tim zatvaranjem.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije