Povežite se sa nama

Vijesti

NEŠTO SPREMAJU: Vlada smijenila direktorku Monstata

Objavljeno

-

Foto: Savo Prelević (Vijesti)
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je ukazalo da je Monstat neobjavljivanjem prikupljenih podataka o strukturi farmi iz 2016. godine onemogućio da se na osnovu konačnih i objavljenih podataka sprovede međunarodni grant projekat koji finansira FAO i na taj način navodno nanio štetu državi

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj elektronskoj sjednici smijenila direktorku Uprave za statistiku – Monstat, Gordanu Radojević zbog „nezakonitosti u radu“ koje su pronađene u godišnjem izvještaju Monstata za 2020. godinu, saznaju „Vijesti“ u Vladi.

Ona je smijenjena i zbog ukazivanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, da je Monstat neobjavljivanjem prikupljenih podataka o strukturi farmi iz 2016. godine onemogućio da se na osnovu konačnih i objavljenih podataka sprovede međunarodni grant projekat koji finansira FAO i na taj način navodno nanio štetu državi o čemu su „Vijesti“ već pisale.

Radojević je nakon što je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja pokrenulo njenu smjenu rekla da su razlozi za njenu smjenu izmišljeni te da Ministarstvo vrši politički pritisak na nju kako bi natjerali Monstat da sprovede popis stanovništva u suprotnosti sa zakonom i statističkom praksom.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije