Povežite se sa nama

Vijesti

NIKČEVIĆ: Čast mi je da su ta divna stvorenja ukinula „Teleskopiju“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Autorka emisije “Teleskopija”, koju je prije nekoliko dana Savjet RTCG-a uklonio iz Programsko-produkcionog plana za 2021. godinu, Tamara Nikčević kaže da nije dobila nikakvo obrazloženje te odluke.

„Osam članova Savjeta RTCG odlučilo je da izbaci ‘Teleskopiju’ iz PPP. Bez riječi obrazloženja! Šteta, jer bi bilo interesantno čuti što o ‘Teleskopiji’ misli živopisni doktor nauka, čiji je pisani dokaz o završenoj srednjoj školi jednako upitan kao ovaj o doktoratu; ili vodeći filozof klerofašističke Crne Gore; ili lice koje od javnosti uspješno krije svoj vanserijski novinarski dar, pa, umjesto novinskih tekstova, uglavnom pamtimo njena stupidna ‘smatranja’ na slobodne teme… U svakom slučaju, čast mi je da su ta divna stvorenja ukinula ‘Teleskopiju’. I to – jednoglasno! Hvala im što su na ovaj način dopunili moj CV“, kaže Nikčević za Antenu M.

Autorka „Teleskopije“ dodaje da je, na osnovu jednoglasnog zaključaka Savjeta, generalni direktor RTCG Boris Raonić potpisao odluku o „jednostranom raskidu ugovora o angažovanju radio-televizijskog saradnika“.

„Budući da je po više osnova sporan Raonićev izbor na mjesto generalnog direktora Javnog servisa, odluka je očekivana: hunti koja ga je dovela na poziciju generalnog direktora RTCG mora se vratiti dug. Najsigurniji način za to je sječa glava nepodobnih novinara, odnosno ekspresno skidanje sa programa autora i emisija koji nijesu po volji velikosrpskih partija na vlasti. I sve nezakonito: jednostranim raskidom ugovora“, poručuje Nikčević.

Ona kaže i da će ostati zapamćeno što je Boris Raonić svoj direktorski mandat započeo kao cenzor.

-O tome ću obavijestiti diplomatske predstavnike zapadnih zemalja i ostale evropske institucije i finasijere „slobodoumne NVO“ na cijem je čelu do juče bio Raonić – poručuje Nikčević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije