Povežite se sa nama

Vijesti

NIŠTA OD OBEĆANJA: Premijer neće ići „bez obezbjeđenja“ na Cetinje jer nije dobio poziv

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić neće ići na ustoličenje mitropolita Joanikija 5. septembra na Cetinju. To je potvrdio i na današnjoj konferenciji za novinare povodom istorijske akcije u kojoj je zaplijenjeno više od 1,4 tone kokaina.

Podsjetimo, ranije je Krivokapić kazao da će na Cetinje doći bez obezbjeđenja, međutim nakon dizanja tenzija i pobune komita, ponovo je popustio.

“Ja vam tvrdim doći ću na Cetinje bez obezbjeđenja. Neka svaki komita koji ima nešto protiv mene, lično mi kaže šta sam ja to uradio protiv Crne Gore, a to što se njemu ne sviđa moj izgled to je njegov problem. Mi pričamo o institucijama sistema, institucije su i predsjednik države, predsjednik Vlade i predsjednik Skupštine Crne Gore i svaki građanin koji želi da prisustvuje nekoj svečanosti. Ako to nekome treba da bude prilika da pokaže, da postoji još neka moć koja je izvan institucija sistema, a to se radi organizovano, ja mislim da se taj grdno prevario”, rekao je ranije Krivokapić  prilikom posjete Nikšiću.

U međuvremenu je bilo mnogo obrta vezanih za ceremoniju ustoličenja, ali nigdje nije objavljeno da je Krivokapić dobio poziv da prisustvuje tom događaju. Naime, u Crkvi Srbije imaju ozbiljne zamjerke zbog iznevjerenih očekivanja od premijera, posebno kada je u pitanju temeljni ugovor sa SPC i zakazivanje popisa stanovništva, kaže naš izvor.

Podsjetimo, ustoličenje mitropolita Joanikija zakazano je za 5. septembar na Cetinju, a Mitropolija je odlučila da se održi bez prisustva naroda i uz direktan televizijski prenos na RTCG.

Cetinjani i veliki broj patriotskih organizacija i pojedinaca poručili su da ustoličenja na Cetinju – neće biti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije