Povežite se sa nama

Društvo

NJENA VRATA UVIJEK SU BILA ŠIROM OTVORENA: Najavljena smjena direktorice OŠ Oktoih, večeras protest roditelja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Roditelji đaka podgoričke Osnovne škole “Oktoih” organizovaće večeras u 20 sati protest ispred te vaspitno-obrazovne ustanove zbog najave o smjeni direktorice Mirjane Radulović. Oni su poručili da, ne ulazeći u pozadinu razloga smjene, osjećaju potrebu i obavezu da budu uz nju, kao što je ona posljednje dvije godine bila uz njihovu djecu svim srcem i znanjem.

Predsjednica Savjeta roditelja te škole Tanja Zečević Miranović poručuje da su roditeljima vrata uvijek bila širom otvorena kod direktorice Radulović.

“Bitno je da iskažemo poštovanje i zahvalnost na svemu sto je Mira uradila na poboljšanju uslova boravka i učenja u školi ali i nezadovoljstvo ovakvom odlukom. Mirjana je bila pravi pedagog i sjajan direktor koji je brinuo o svakoj nezavezanoj pertli naše djece, o svakom nosiću koji curi ali i o nekim složenijim problemima nasih tinejdžera. Svima su vrata bila širom otvorena”, objasnila je Zečević Miranović.

Dodaje da je direktorica Radulović dijelila ljude samo na dobre i loše, a djecu nije ni tako dijelila jer su za nju sva djeca dobra.

“Njih je samo voljela tom velikom snagom svoga srca. Stoga smatram da se radi o najgoroj vrsti revanšizma jer je njen grijeh izgleda jedino ljubav prema djeci, poštovanje različitosti i odanost i posvećenost svojoj struci 24 časa. Zato osjećamo dužnost i obavezu da budemo podrška ženi koja je ovu školu digla na noge, pokrenula roditelje da je osjećaju kao svoju, a našu djecu nije odvajala od svoje porodice. Takva je Mirjana i želimo da to čuju i donosioci ovih i ovakvih odluka”, poručila je Zečević Miranović.

Članica Savjeta roditelja Andrijana Habić ističe da su nezadovoljni odlukom ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

“Ovo nije politički skup, a ni Mirjana nikada nije nikome od nas se obratila politički, nego kao direktorica i pedagog. Smatram da se radi o najgoroj vrsti revanšizma i to onoj samo zbog ljubavi prema djeci, poštovanja različitosti i odanosti i posvećenosti svojoj struci 24 časa, kakva je Mirina”, poručila je Habić.

Iz Savjeta roditelja Gradskom radiju nezvanično je saopšteno da bi na čelo Osnovne škole “Oktoih” trebalo da dođe neko od profesora iz Gimnazije “Slobodan Škerović”.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije