Povežite se sa nama

COVID-19

NOVE MJERE: Zaposlenima koji se vakcinišu slobodan dan, penzionerima turistički vaučer

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Savjet za borbu protiv korona virusa donio je nove mjere koje će važiti od sjutra do 16. jula.

Jedna od mjera je da će svi penzioneri koji se vakcinišu u julu prvom dozom vakcine protiv korona virusa dobiti turistički vaučer u vrijednosti od 50 eura, a o načinu ostvarivanja ovoga prava javnost će obavijestiti Ministarstvo ekonomskog razvoja.

„Omogućava se jedan slobodan dan nakon vakcinacije zaposlenima u državnim institucijama. Preporučujemo privatnicima da slijede naš primjer. O načinu ostvarivanja ove mogućnosti, javnost će izvijestiti Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija“, navode iz Ministarstva zdravlja.

Svim državljanima Crne Gore koji su vakcinisani Sinofarm ili Sputnjik V vakcinom biće omogućeno besplatno PCR testiranje u Institutu za javno zdravlje u svrhu putovanja u inostranstvo, ukoliko određena država to zahtijeva.

Povećava se dozvoljeni broj navijača na sportskim događajima. Umjesto dosadašnjih 10 odsto, omogućava se da broj posjetilaca bude 30 odsto od ukupnog broja sjedišta.

Produžava se termin izvođenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata. Umjesto od 20 do 23 sata, muzika uživo na otvorenom može da se izvodi od 20 sati do ponoći.

Širi se lista zemalja čiji državljani u Crnu Goru mogu da uđu bez testova ili dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa.

„Od sjutra, u Crnu Goru, slobodno mogu da uđu državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.
Ove mjere važe do 16. jula. Međutim, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, mjere će momentalno biti pooštrene u skladu sa situacijom“, navodi se u saopštenju.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije