Povežite se sa nama

Tenis

NOVI DETALJI DRAME U MELBURNU: Novak sletio kasno uveče iz Dubaija, ponoć dočekao na graničnoj kontroli

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Novak Đoković sletio je kasno uveče u Melburn, gdje ga je dočekala gomila problema.

Usljed pogrešnog formulara za vizu, Đoković je ponoć dočekao na aerodromu, u razgovoru sa tamošnjim vlastima.

Kako prenose australijski mediji, Đokovićev tim je zamolio vlasti da mu izađu u susret i puste ga da uđe u zemlju, a da će ispravni formulari stići čim prije, ali su Australijanci to odbili, pa je Novak, umjesto da je već u hotelu gdje bi odmarao od leta, ostao zaglavljen na aerodromu zbog administrativne greške.

Kako je tekao Novakov dolazak u Australiju:

Po dolasku u Australiju, Džala Pulford iz Viktorijanskog zakonodavnog savjeta poručila je odmah da on neće dobiti vizu.

Ona je na zvaničnom Tviter nalogu objavila da je od Vlade dobila pitanje da li će Đokoviću biti odobrena viza i da je njen odgovor bio da je od njih neće dobiti, ali da to ne znači da pomoću izuzeća on neće moći da boravi u Australiji.

Takođe, iz Australije je stigla posljednja vijest da je Đokovićev tim poslao pogrešan formular za pogrešnu vizu.

Australijanci se posljednjih nedjelja suočavaju sa ogromnim porastom broja zaraženih i strogim mjerama, zbog čega se, prema pisanju dopisnika „Dejli mejla“ iz Melburna, u njima javlja rastući animozitet prema činjenici da je Đokoviću dozvoljen ulaz u zemlju.

Đoković je imao vizu sa kojom ne može da uđe kao nevakcinisan sa medicinskim izuzećem. Sa granice su zvali vladu Viktorije da odobri ulazak Đokoviću i oni su to odbili. Sada se čeka da Đoković podnese novi zahtjev i to formalno riješi, kako bi mogao da uđe u Australiju, a ovu informaciju je donio novinar australijskog magazina „The age“, Pol Sakal.

Ipak, kako navodi novinar Sidnej Morning Heralda, Pol Sakal, zvaničnici Carine imaju diskreciono pravo da Novaku dozvole ulazak u zemlju, uprkos potezu vlade Viktorije i ističe da će vjerovatno biti dozvoljeno prvom reketu svijeta da izađe iz aviona i uđe u Melburn.

Grigor Dimitrov, bugarski teniser, koji je veliki prijtelj Novaka Đoković reagovao je na njegov dolazak u Australiju.

– Nijesam doktor, ali sam siguran da postoji razlog da neko dobije izuzeće. Ako je sve legitimno, ako sve ide kako treba, onda je to u redu, poručio je bugarski as.

Ranije danas, premijer Australije Skot Morison zaprijetio je da bi Novak Đoković mogao da bude vraćen sa australijske granice.

– Moj pogled na sve je da bilo ko ko traži ulazak u Australiju, mora da bude u skladu sa našim zahtjevima. Novak Đoković, kad stigne u Australiju, ako nije vakcinisan, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da ne smije da bude vakcinisan iz medicinskih razloga, kako bi imao iste putne aranžmane kao potpuno vakcinisani putnici. Čekamo da se pojavi i kakve će nam dokaze podnijeti da to podrži. Ako taj dokaz nije dovoljan, neće biti tretitan drugačije i biće poslat narednim avionom nazad kući. Ne bi trebalo da bude posebnih mjera za Novaka Đokovića. Ni za koga, poručio je Morison.

Nije on jedini političar koji se oglasio, već je isto učinila i ministarka unutrašnjih poslova.

– Svaki individualni zahtev da se uđe u Australiju mora da se usaglasi sa strogim pravilima na granici. Dok Vlada Viktorije i Tenis Australija mogu da dozvole nevakcinisanom igraču da igra na Australijan openu, Vlada Komonvelta sprovodi zakone na granici Australije. Od 15. decembra 2021. potpuno vakcinisani ljudi koji imaju vizu mogu da putuju u Australiju bez izuzetka za putnike i da uđu u zemlje i teritorije na kojima nema karantina. Ako osoba koja dolazi nije vakcinisana, mora da pokaže prihvatljiv dokaz da nije vakcinisana zbog medicinskih razloga da bi dobila iste putničke uslove kao i potpuno vakcinisani“, rekla je Endruz, a prenio je „7news.com.au„.

I Kreg Tajli, prvi čovek Teniske asocijacije Australije i prvog grend slema sezone u Melburnu, još jednom se oglasio povodom dolaska Novaka Đokovića.

– Svako ko je ispunio te uslove, dozvoljeno mu je da uđe. Nije bilo posebnog tretmana za Novaka Đokovića, rekao je Tajli za Kanal 9.

On je dodao da niko u Tenis Australija ne zna kome je odobreno medicinsko izuzeće jer je to radila posebna komisija medicinskih stručnjaka (ATAGI).

– To je lična, privatna, povjerljiva medicinska informacija za koju nemamo slobodu da je javno objavimo. Ipak, jasna su pravila koja je ATAGI postavio i koja moraju da se ispune da bi se dobilo izuzeće. Proces je bio jasan i potpuno razumijemo i saosjećamo prije svega sa onima koje je uznemirilo što je Novak ušao u zemlju, zbog njegovih njegovih izjava o vakcinaciji proteklih nekoliko godina. Ipak, na njemu je da objelodani javnosti te podatke o svom statusu, ukoliko to želi da učini, kao i razlog zašto je dobio izuzeće, dodao je Tajli.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije