Povežite se sa nama

Vijesti

NUHODŽIĆ: Krivokapić da sa crnogorskim poglavarima razgovara o izmještanju ili odlaganju ustoličenja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić i čelnici bezbjedonosnog sektora trebaju da razgovaraju sa crkvenim poglavarima o izmještanju ili odlaganju ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, ocijenio je Nuhodžić

Član Vijeća za za nacionalnu bezbjednost Mevludin Nuhodžić kazao je da je na današnjoj sjednici predložio da premijer Zdravko Krivokapić i čelnici bezbjednosnog sektora razgovaraju sa crkvenim poglavarima o izmještanju crkvenog obreda jer mir nema cijenu.

On je ocijenio da nijedan događaj – politički, vjerski ili građanski nije toliko važan da ugrozi mir.

– Svima nam je jasno da su tenzuje podignute u Crnoj Gori, o čemu govori i procjena bezbjednosti nadležnih službi, ozbiljna prijetnja miru. Neophodno je naći kompromisno i mudro rješenje. Rekao sam da cijenim da bi premijer i čelnici iz bezbjednosnog sektora trebalo da razgovaraju sa crkvenim poglavarima o izmiještanju ili odlaganju crkvenog obreda. Prihvatanje ovog prijedloga ne bi bila ničija pobjeda i ničiji poraz. To bi bila pobjeda odgovornosti i kapital za razgovor i dogovor u parlamentu o pomirenju – istakao je Nuhodžić.

Ovako podijeljeni smo, smatra on, na putu koji vodi na periferiju Evrope i na put bez perspektive.

– Ne smijemo gajiti vjerski i nacionalno podijeljeno društvo, moramo da iz prošlosti izvlačimo ono što je putokaz i nauk za budućnost i poštovanje univerzalnih ljudskih prava građanske i sekularne države. Za državu i za vjeru ne smije postojati ništa što je iznad ljudskog života – poručio je Nuhodžić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije