Povežite se sa nama

Vijesti

NUHODŽIĆ: Krivokapić opet krši zakon

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu nacionalnu bezbjednost, bez upućivanje poziva zamjeniku predsjednika parlamentarnog Odbora za bezbjednost je još jedan primjer kršenja zakona od strane premijera Zdravka Krivokapića, ocijenio je poslanik i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost Mevludin Nuhodžić.

On je podsjetio da je Zakonom o osnovama obavještajno bezbjednosnog sektora u članu 8 propisano da su članovi Vijeća, pored ministara predsjednik i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

– Navedenim zakonskim rješenjem, prepoznato je učešće predstavnika parlamenta u radu Vijeća kao jedan od mehanizama parlamentarne kontrole, rada izvršne vlasti. I do dolaska Krivokapića na čelu Vlade – dosljedno je primenjivano, o tome može svjedočiti gospođa Snežana Jonica koja je prisustvovala sjednicama Vijeća kao zamjenik predsjednik Odbora u prošlom sazivu Vlade i parlamenta. Svjedoci smo, nažalost, da premijer u kontinutetu svojim postupanjem, iskazuje nepoštovanje kako prema Skupštini tako ni prema skupštinskim tijelima – rekao je Nuhodžić.

Ostaje dilema, ističe on – ili premijer smatra da ne treba da sarađuje sa predstavnicima parlamenta opozicionih partija za koje je glasalo oko 200.000 crnogorskih građana što je zloupotreba ovlašćenja, ili ne zna da svaka odluka i svaki akt Vlade mora biti zasnovan na zakonu.

-To je vladavina prava! Odluka premijera da oko važnih pitanja za dalji put države Crne Gore,umjesto konstruktivnog dijaloga bira da ne sarađuje sa poslanicima koji zastupaju prava građana koji čine pola Crne Gore, za rezultat, nažalost, danas ima tenzije i skoro svakodnevne incidente koje mogu eskalirati i dodatno pogoršati i onako ozbiljno ugroženu bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori. Svi smo dužni da damo doprinos, radi građana, i radi mira u Crnoj Gori. Vaš doprinos premijeru, mora biti neselektivna primjena zakona i poštovanje parlamenta i građana države Crne Gore, bez obzira na nacionalno, vjersko i političko opredjeljenje – zaključio je Nuhodžić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije