Povežite se sa nama

Društvo

NVO UMPB: Još jedan performans za izmjene zakona i rad nedjeljom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

NVO Udruženje malih privrednika Budve, već drugi vikend za redom organizuje performans kojim želi da skrene pažnju zakonodavcima, kako bi unijeli izmjene u Zakon o trgovini koji bi im omogućio rad praznicima i nedjeljom.

„Sa simpatičnim performansom sa temom zašto smo zatvoreni u dane praznika, želimo da uputimo i zahtjev da se dozvoli rad i nedjeljom u turističkoj sezoni. Nakon odličnog prijema u javnosti prošlonedeljne akcije ‘Ne radim nedjeljom’, nastavljamo našu akciju, sa ciljem da informišemo javnost o pogubnom uticaju Zakona o trgovini na opstanak naših malih biznisa. Želimo da upoznamo javnost, kao i da predočimo Zakonodavcu kakav je nonsens primjena zakona na djelatnost poput naših“, navodi se u saopštenju NVO.

Podsjećaju da, u većini trgovinskih objekata, koji su zatvoreni u vrijeme praznika i nedjeljom, rade vlasnici tih firmi i da dominantno u radu učestvuju članovi domaćinstva.

„Glavnina prihoda ostvarena je upravo za vrijeme neradnih dana (prazničnih), kada turisti u velikom broju posjećuju Budvu. Mi koji radimo u Budvi, znamo da turisti koji u maju dolaze, našim prijemom i ponudom, donose odluku da li opet doći, da li ljetovanje provesti u Budvi. Smatramo i zahtijevamo da u hitan postupak uđu izmjene odredbi ovog Zakona, a o benefetima rada izlišno je pričati“, naglašavaju mali privrednici.

Kako ističu, svjedoci smo da svi oblici slobode u 21. vijeku dolaze do izražaja, a njima se zabranjuje da rade baš u momentima kada je taj rad najdjelotvorniji.

„Budva, kao ni jedno drugo turističko mjesto, ne bi se razvilo da smo do sada imali sutaciju da od 31 dan u maju, radnih je samo 22. Otključajmo Budvu da bude ono što zaista jeste, turistička metropola i kraljica Mediterana“, poručuju u ovom Udruženju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije