Povežite se sa nama

Vijesti

OB CETINJE: Spremni da daju maksimum u zaštiti građana

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Policijski službenici sa kolegama iz drugih sredina spremni su da pruže maksimum u zaštiti sigurnosti svih građana i građanki kako ne bi došlo do bilo kakvih incidenata, kazao je načelnik Odjeljenja bezbjednosti Cetinje Dalibor Šaban

On je to kazao tokom razgovora o aktuelnim bezbjednosnim prilikama i prijetnjama utom gradu sa članicom Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aidom Petrović koja je danas u ime Savjeta posjetila Odjeljenje bezbjednosti (OB) Cetinje.

„Načelnik OB Cetinje je pozdravio odluku Savjeta da 5. septembra 2021. godine na Cetinju sprovede svoju nadzornu i posmatračku misiju kako bi pratila primjenu policijskih ovlašćenja i poštovanje ljudskih prava“, navodi se u saopštenju.

Razmatrana su pitanja rasporeda i sigurnosti članova Savjeta na određenim lokacijama.

„Načelnik OB Cetinje je ukazao da se problematika bezbjednosti prati iz minuta u minut i da su ‘tenzije i zapaljiva’ verbalna retorika sve prisutnije’ ali da su policijski službenici sa kolegama iz drugih sredina spremni da pruže maksimum u zaštiti sigurnosti svih građana i građanki kako ne bi došlo do bilo kakvih incidenata“, navodi se u saopštenju Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Načelnik OB Cetinje je, kako se dodaje, naveo da je komunikacija sa svim lokalnim i državnim organima dobra.

„U trenutku razgovora sa predstavnicom Savjeta, još uvjek nije bio obaviješten da li će Komunalna policija dozvoliti stavljanje zaštitne ograde oko manastirskog kompleksa“, navodi u saopštenju.

Načelniku OB Cetinje, Petrović je, kako se dodaje, saopštila zahtjev da svi policijski službenici moraju imati vidljive identifikacione oznake, imena ili numeričko-slovne oznake kako bi njihova identifikacja bila neupitna. Načelnik se, kako su kazali iz Savjeta, sa tim saglasio.

Članica Savjeta Aida Petrović je posjetila i Cetinjski manastir i tamo razgovarala sa ocem Pajsijem.

„Svještenik Pajsije je negirao prisutnost bilo kakvog straha po bezbjednost svještenstva manastira ili pritiska od bilo koga. Međutim negodovao je zbog protesta grupe građanki jer ‘smatra da su i ako mirni takvi protesti nepotrebni jer smo jedan narod“, navodi se u saopštenju.

Svještenik Pajsije je imao i primjedbu na postupanje policije koja je, po njemu, trebala odmah da reaguje i grupu građanki kao i ekipu TVCG izbaci iz porte manastira.

„Svještenik Pajsije nije imao još uvjek informaciju kada će i da li će biti postavljena zaštitna ograda oko manastira a bio je mišljenja da je to trebalo i do sada uraditi“, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije