Povežite se sa nama

Vijesti

OBAVILI PRIPREME: Savjet će pratiti postupanje policije na Cetinju, zahtjevaju da svi imaju oznake

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije kazali su da su obavili sve potrebne pripreme kako bi na profesionalan i efikasan način pratili postupanje policijskih službenika na Cetinju, 5. septembra ove godine, kada je najavljeno ustoličenje novog mitropilita Mitropolije crnogorske-primorske Srpske pravoslavne crkve i protest građana koji se protive tom činu.

-Članovi i članica Savjeta će na različitim lokacijama, uključujuči i prostor Cetinjskog manastira, pratiti kako policija postupa i kako u praksi poštuju osnovna ljudska prava i slobode- navode u saopštenju.

Dodaju da je Savjet za građansku kontrolu rada policije je zahtijevao od Uprave policije da svi policijski službenici budu vidno označeni odgovorajućom identifikacijom ili numeričko-slovnom oznakom.

-To je etičko pitanje i preduslov za demokratsko i legitimno djelovanje policije prema građanima. Savjet je donio jednoglasnu odluku da ukoliko bude registrovan ijedan policijski službenik bez vidljive oznake da prekine svoju nadzornu i posmatračku misiju- zaključili su u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije