Povežite se sa nama

Vijesti

OBNOVLJENA LICENCA: MA dobio dozvolu za održavanje aviona

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odobren je nivo baznih radova do 7.500 sati leta, na period do šest godina. Posjedujemo sve alate, opremu i iskusno osoblje za održavanje aviona, rečeno je Pobjedi u stečajnoj upravi

Montenegro erlajnz (MA) u stečaju dobio je odobrenje Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) za linijsko i bazno održavanje aviona, saznaje Pobjeda u stečajnoj upravi.

Bivši nacionalni avio-prevoznik time je, nešto više od tri mjeseca nakon otvaranja stečaja u kompaniji, obnovio licencu za part 145 kojom mu je omogućeno održavanje

vazduhoplova tipa ,,embraer 190-100“, ,,embraer 190-200“ i ,,foker 100“.

– Odobren je nivo baznih radova do i uključujući C1 check, što podrazumijeva 7.500 sati leta ili 7.000 letova, kao i radove do šest godina. Posjedujemo sve alate, materijale i potrebnu opremu, kao i školovano i iskusno osoblje za izvođenje radova baznog održavanja – rekao je Pobjedi Srđan Gojković, rukovodilac Sektora održavanja vazduhoplova MA u stečaju.

Todoroviću poslat poziv

Obnavljanje licence, koju je MA izgubio otvaranjem stečaja 28. aprila, omogućiće stečajnoj upravi da ozvaniči saradnju sa drugim avio-kompanijama, a time i upošljavanje bivših radnika i uvećanje stečajne mase preduzeća.

Za usluge održavanja aviona interesovanje je pokazao Austrian erlajnz koji svakodnevno saobraća na relaciji Podgorica – Beč, a čiji predstavnici pregovaraju sa stečajnom upravom o saradnji.

Očekuje se da stečajna uprava sada potpiše ugovor o održavanju aviona i sa Air Montenegrom. Prema informacijama Pobjede, stečajni upravnik MA Saša Zejak juče je uputio poziv izvršnom direktoru Air Montenegra Predragu Todoroviću da potpišu ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, što je, kako je ocijenio Zejak u pozivu, u interesu obje kompanije i države.

U prijedlogu o saradnji, u koji je naš list imao uvid, MA je ponudio novoj državnoj avio-kompaniji održavanje

vazduhoplova u skladu sa odobrenim priručnikom i resursima koje ima stečajna uprava, prodavanje karata i drugih aranžmana preko njihovih poslovnica i predstavništava, kao i usluge špedicije.

Stečajna uprava nudi i iznajmljivanje kancelarijskog prostora pripadajućih hangara, prevoz posade Air Montenegra, iznajmljivanje vozila i poslovnih prostora, iznajmljivanje ,,fokera“, registarskih oznaka 40-AOM, kada bude plovidben, te druge usluge koje MA u stečaju bude razvijao u narednom periodu.

Ograničeni radovi Air Montenegra

Air Montenegro dobio je početkom avgusta odobrenje ACV za linijsko održavanje aviona tipa ,,embraer 190“ i 195, ali je ono ograničeno na 50 sati ili 50 letova i radove do 30 dana, zbog nemanja potrebnog alata. Sve radove preko toga mora da im radi neko drugi. Prethodno su za to bile angažovane dvije kompanije iz Slovačke – Austrian erlajnz Technik Bratislava i Consolidated Aerosace Industries, ali troškovi njihovog angažovanja još nijesu saopšteni.

Odlukom ACV, kako je Pobjeda već pisala, zaposleni inženjeri i licencirani avio-mehaničari Air Montenegra mogu da primjenjuju program linijskog tehničkog održavanja, dok za veće kvarove i opsežne kontrole ispravnosti, koji se računaju kao bazno održavanje, nemaju dozvolu.

Tu se otvara prostor za saradnju sa MA u stečaju, koji osim baznog održavanja, Air Montenegru može da radi i

linijsko održavanje, budući da im odobrenje ACV daje mogućnost za znatno veći opseg radova nego državnoj avio-kompaniji. Angažovanjem domaće kompanije novac dat za održavanje ostao bi u Crnoj Gori, dok bi bilo riješeno i pitanje zaposlenja ne malog broja bivših radnika MA koji su 28. aprila ostali bez posla.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije