Povežite se sa nama

Društvo

OBRAD PAVLOVIĆ: Četnička priviđenja su surova realnost

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

„FORTUNA NIMIUM QUEM FOVET STULTUM FACIT“ Koga sudbina suviše mazi, napravi ga budalom!

„Uistinu efikasna totalitarna država bila bi ona u kojoj svemoćna izvršna vlast političkih ševofa i njihove vojske, menadžera kontrolira populaciju robova, koje nije potrebno prisiljavati, zbog toga što oni vole svoje robovanje. U današnjim totalitarnim državama zadatak da robovi zavole svoje robovanje,dodijeljen je ministarsvima propagande, izdavaćima novina i učiteljima“ (Aldous Haksley „VRLI NOVI SVIJET“)

Raspisao se premijer Zdravko Krivokapić iz svog razlabavljenog statusa u kojem ga ne fermaju ni crkva ni država, nikada tako nerazdvojene kao za njegove vlasti. Došlo je dotle da ga neki crkveni velikodosojnici podržavaju, a neki bi bili zadovoljni da mu vide leđa, ali opet da to bude sa što manje štete.

O koalicionoj podršci, e o tome ne bijaše zbora od početka, zato je stvorena nekakva skalamerija neznavenih eksperata u koje Premijer i dalje vjeruje, bez obzira što se eto morao odreći omiljenog apostola. Naćera ga na to on svojim nesmotreno – fašizoidnim izjavama. A bar dvije trećine vladajuće koalicije ne može da mu oprosti što je inicirao njegovu smjenu. Pokušaše to da prikriju i oni koji su prilikom glasanja bili uzdržani!

Prepiska muje na nivou pismenosti njegove četvororesorne apostolice,naročito ona kojom se obraćao predsjedniku države. Dirljivo je o čemu on sve uspije da nadrobi, a još dirljivije ono što prećutkuje! Kao da ne vidi toliko toga vidljivog čitavoj crnogorskog javnosti.

Ko zna šta nosi dan, a šta noć! Andrija Mandić dobija nekakvo ordenje u Srbiji, a kad se zajedno sa Pipunom vrati iz Moskve, vjerovatno će nas usrećiti nekim novim floskulama o srpskoj ugroženosti, koju Premijer podgrijava. A onda da bi ih odobrovoljio i da bi im se dodvorio pođe da se pokloni strijeljanim četnicima u neposrednoj blizini onog mjesta đe osvanu fašistički transparent – „Cetnjani nijeste dobro došli“.

Eto kao da su Cetinjani, daleko bilo, Jevreji, masoni, cnci ili Indijanci. Ali zna Zdravko znanje. Još bi on malo da premijeriše, a nada se da će to produžiti klanjanjem i klečanjem.Jednom kada više, po svoj prilici uskoro, ne bude više premijer, mogao bi da napiše priručnik znakovitog naslova – „KAKO BITI PREMIJER KADA TO VIŠE NIJESI“.

Snagom vjere pomjerajući planine,ljubeći podove i grliće omiljenih flaša, alhemijskim transmuntacijama manjine u većinu, a sukladno tome i četnički put u Evrop, sekularna država pod crkvenom kontrolom i na kraju – shvatili ste – spajanjem nespojivog, u čemu ne može pomoći ni onaj „CRAIZY GLUE“ ili u slobodnom prevodu -mahniti ljepak.

Ako neko jednom bude napisao kratkovjeku istoriju crnogorskog apsurda, oličenu u apostolsko-ostrokoj vlasti, vjerovatno neće biti upamćenog imena, a ne bi imalo ni po čemu. Osim po sveopštem beščašću.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
cipur
cipur
01.07.2021. 11:28

svaka cast pavlovici
kao i svi tvoji tekstovi

Sponzor

Najčitanije