Povežite se sa nama

Vijesti

OČEVIDAC NAPADA NA KRIVOKAPIĆA: Ničim nije izazvao ili isporovocirao gađanje šok bombom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Tragom informacije da Savjet za građansku kontrolu rada policije postupa po pritužbi SDP Crne Gore u vezi sa postupanjem policijskog starješine prema Ranku Krivokapiću, počasnom predsjedniku te političke partije, ovom nadzornom tijelu, preko aktivista Crnogorskog helsinškog odbora, javio se građanin Dragoljub Marković iz Podgorice.

“Dana 5. septembra 2021. godine nalazio sam se na trgu na Cetinju. Nalazio sam se na samom kraju, što je snimila i ekipa TV Al Džazira. Svjedok sam napada policijskog starješine na gospodina Krivokapića. Ničim nije izazvao ili isporovocirao takav postupak policijskog starješine. Nekoliko minuta prije napada policijskog starješine, pozdravio sam se sa gospodinom Krivokapićem i porazgovarao sa njim o 15 godišnjoj tradiciji posjete Lovćenu na Dan nezavisnosti. Nakon obavljenog razgovora povukao sam se pri kraju Trga, a zatim se povukao i  Krivokapić. Primijetio sam da je stajao na kraju trga sa nekim prijateljem”, navodi Marković.

Vidio je, kaže, da je Krivokapić, direktno u tijelo, pogođen šok bombom.

“Odmah zatim u njegovom i našem pravcu ispaljeni su suzavci, da bi nakon kanonade projektila policija ojačana sa još jednim špalirom službenika zauzela trg i ulicu paralelno sa trgom”, navodi Marković.

Nije primijetio da je bilo ko pružao otpor policiji.

“Policija nas je nakon toga saćerala u bočnu ulicu, izuzetno mali i uzak prostor, nastavljajući da ispaljuje na nas hemijska sredstva kako bi građanima nanijeli što više povreda i teškoća. Molim vas da sa ovim obavještenjem upoznate nadležnog državnog tužioca”, ističe Marković.

Savjet je obavještenje Markovića priključio formiranom predmetu i  sa istim upoznao Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore kojem je prethodno podnio krivičnu prijavu zbog postupanja policijskog starješine prema Krivokapiću.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
malicrnogorac
malicrnogorac
11.09.2021. 13:40

…I bez komande ,četnici su spremni
da ga povrijede ,očekivali su i pohvalu od pretpostavljenih…
OLOŠ ! /“ narodna“ policija /

Sponzor

Najčitanije