Povežite se sa nama

Društvo

ODAZVAO SE POZIVU: Krivokapić će učestvovati na Expo 2020 Dubai

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, cijeneći izuzetno dobre odnose Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, odazvao se pozivu Njegovog Visočanstva Šeika Muhameda Bin Rašid Al Maktuma da učestvuje na Expo 2020 Dubai, saopšteno je iz Vlade.

Jedna od najprestižnijih međunarodnih manifestacija, održaće se od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine u Dubaiju, pod krovnom temom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“.

„Imajući u vidu renome ove jedinstvene svjetske izložbe, na kojoj zemlje učesnice na inovativan i kreativan način predstavljaju ideje, iskustva i najbolje prakse, na temu predmetnog Expo-a, Crna Gora je jedna od prvih država koje su potvrdile učešće na Expo-u 2020 Dubai. Ovaj globalni događaj biće i prilika za Crnu Goru da inicira nove i pospješi postojeće ekonomske investicione veze sa gradom i zemljom domaćina, kao i da se predstavi kao ekonomski stabilna i atraktivna investiciona destinacija“, saopšteno je iz Vlade.

U paviljonu Crne Gore, koji se nalazi na uglu dvije promenade u tematskom distriktu „Održivost“, biće postavljena izložba ,,Blagosloveni prirodom“. Na ovaj način ćemo simbolično proslaviti i važan jubilej – 30 godina od donošenje deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori.

„Prepoznajući značaj i ulogu Expo 2020 Dubai za promociju države i njenih potencijala, ohrabruju se svi preduzetnici, stvaraoci, start-upovi, organizacije i ostali privredni subjekti da se prijave na ,,Javni poziv za kandidaovanje proizvoda za prodaju u Paviljonu Crne Gore na Svjetskoj izložbi „Expo 2020 Dubai“, koji je raspisalo Ministarstvo ekonomskog razvoja i time doprinesu što boljoj prezentaciji Crne Gore kao kreativne, otvorene, zemlje ideja spremne na saradnju“, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije