Povežite se sa nama

Vijesti

ODLUKA SKUPŠTINE GRADA: Novak Đoković počasni građanin Nikšića, 15 glasova protiv

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Glasovima odbornika vladajuće koalicije u nikšićkom parlamentu odlučeno je da Novak Đoković bude počasni građanin Nikšića. Za takvu odluku glasala su 22 odbornika, dok je njih 15 bilo protiv

„Proglašavam Novaka Đokovića za počasnog građanina Nikšića. Novače dobrodošao među svoje“, kazao je nakon glasanja predsjednik nikšićke Skupštine Nemanja Vuković.

Vuković je ranije rekao da je predlog za Đokovića dala Komisija za dodjelu javnih priznanja, koja je formirana na jednoj od prethodnih sjednici Skupštine.

Prvi čovjek nikšićke Skupštine rekao je da se i lično raduje da Đoković, koji je porijeklom iz Nikšića, a koji je vanserijskim talentom, radom i odricanjem postigao sportske rezultate za pamćenje, bude proglašen za počasnog građanina.

Đoković je dobitnik i najvećeg opštinskog priznanja Nagrade oslobođenja Nikšića 18. septembar koja mu je dodijeljena 2015.

Predlog za dodjelu Nagrade oslobođenja podnio je Tenis klub Nikšić, a u obrazloženju je bilo navedeno da Đoković vuče korijene sa ovi prostora i da je još kao dječak svoje prve teniske trijumfe ostvarivao i u Nikšiću na otvorenim prvenstvima, koje su organizovali devedesetih godina.

Iz Tenis kluba su tada naveli i da se još u djetinjstvu vidio izuzetan talenat Đokovića, koji je uspio da ispiše nove stranice svjetskog tenisa i dokaže svim mladim ljudima da se samo napornim radom i ličnim odricanjima postižu vanserijski rezultati i dostiže prvo mesto na svjetskoj listi.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije