Povežite se sa nama

Društvo

ODRŽANA KOMEMORACIJA: U Potočarima sahranjeno još 19 žrtava genocida u Srebrenici

Objavljeno

-

Foto: klix.ba
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U Memorijalnom centru u Potočarima u Srebrenici ukopano je 19 posmrtnih ostataka žrtava genocida u Srebrenici.

U znak sjećanja na žrtve koje su ubijene 1995. godine u genocidu u Srebrenici održana je tradicionalna komemoracija na kojoj su govorili brojni zvaničnici iz svijeta i regiona.

U govorima su se čule osude za one koji negiraju genocid i poruke utjehe za porodice koje su izgubile svoje najbliže.

Foto: Klix.ba

Prema informacijama reportera TV N1 Sarajevo, na ovogodišnjoj komemoraciji je prisustvovalo oko 30.000 ljudi, a kako procjenjuju, taj broj je daleko veći u odnosu na prošlu godinu.

Komemoracija je počela u 11 časova, a na njoj je prisustvovala brojna crnogorska delegacija. Prisutni su bili  predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić se video porukom obratio prisutnima na komemoraciji, poručivši da je ovaj događaj neizreciva opomena da život u miru ima neprocjenjivu vrijednost. On je istakao da se nijedan narod ne može se označiti kao genocidan, već da odgovornost za to snose zločinci „koji imaju ime i prezume, nemaju nikakvu nacionalnost, nikakv vjeru, ni Bog, ni Alah nije sa njima“.

Do sada je ukopano 6.652 srebrničkih žrtva, a sa današnjim danom svoj spokoj će naći 6.671 nevino stradalih.

Traga se za još oko 1.300 žrtava u Srebrenici.

Delegacija Crne Gore predala primjerak usvojene Rezolucije o Srebrenici

Majke Srebrenice kače Đukanoviću cvijet Srebrenice…

Takođe, komemoraciji prisustvuje i delegacija Socijaldemokratske partije Crne Gore koju čine potpredsjednik partije Adis Balota, poslanica SDP Draginja Vuksanović Stankovići šef medijskog tima SDP Mirko Stanić, prisustvovaće komemoraciji, kao i predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, poslanici Kenana Strujić Harbići, Amer Smailović, kao i 60 članova Foruma mladih BS.

Abazović u Potočarima (Foto:Faruk Zametica/N1)

 

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković je jutros gostujući u emisiji na TV N1 Sarajevoizjavila da Republika Srpska nikada neće biti država jer je nastala na genocidu.

U Potočarima je prisutan vladika Crnogorske pravoslavne crkve Boris Bojović koji je poručio da dobre saradnje i mira u čitavom regionu treba priznati da se u Srebrenici dogodio genocid.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije