Povežite se sa nama

Vijesti

ODT: Saslušanje učesnika incidenta ispred manastira

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Osnovno državno tužilaštvo Cetinje naložilo je policiji da prikupi obavještenja od osoba koje su bile učesnici u incidentu koji se u utorak odigrao ispred Cetinjskog manastira kada je ekipu Televizije Crne Gore grupa sveštenika i nepoznatih mladića ometala u obavljanju novinarskog posla, potvrdio je Pobjedi portparol ODT Cetinje Duško Milanović

Urednici Dokumentarnog programa Tanji Šuković i snimatelju Draganu Tomaševiću prvo sveštenici, a zatim i grupa mladića koja je izašla iz Cetinjskog manastira, nijesu dozvolili da snimaju materijal za njihovu dokumentarnu emisiju o Petru Zviceru, a prema navodima iz krivične prijave i brutalno ih izvrijeđali.

Kako Pobjeda nezvanično saznaje, policija je juče tokom dana imala probleme u otkrivanju identiteta sveštenih lica koja su učestvovala u incidentu.

Snimatelj TVCG u svom iskazu u krivičnoj prijavi navodi da je ispred manastira snimao materijal za dokumentarac desetak minuta, kada je uočio grupu građanki sa transparentima.

“Kada su one prošle kroz kapiju manastira, krenuo sam za njima i stigao ih ispred ulaza cijelo vrijeme snimajući ih”, navodi Tomašević.

On objašnjava da ga je prvo jedno svešteno lice ometalo stavljajući ruku na kameru, a da su se naknadno u incident umiješala još dva.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije