Povežite se sa nama

Vijesti

OKUPATORSKA REPRESIJA: Formiran predmet ODT zbog pucnjave na Belvederu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju formiralo je predmet povodom navodne upotrebe vatrenog oružja 5. septembra tokom protesta na Cetinju zbog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija

To je saopštio rukovodilac cetinjskog ODT-a Duško Milanović na pitanje Radija Crne Gore da li Tužilaštvo istražuje jesu li demonstranti koristili vatreno oružje i da li su pucali na policiju.

„U vezi vašeg pitanja postavljenog ovom tužilaštvu… obavještavam vas da je povodom predmetnog događaja Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju formiralo predmet“, navodi se u kratkom odgovoru Milanovića dostavljenom Radiju Crne Gore.

Podsjećamo, Radio i Televizija Crne Gore (RTCG)  jutros je objavila audio snimak na kojem se navodno čuje komunikacija šefa Centra bezbjednosti Podgorica, Gorana Jokića, koji preko radio veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju 5. septembra, i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.

Do snimka, RTCG je došla tragom informacije da je na Belvederu došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane građana koji su se protivili ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Na snimku se navodno čuju pucnji iz vatrenog oružja i pirotehnike. Jokić je rukovodio akcijom deblokade na Belvederu.

Ovaj snimak u posjedu je Uprave policije i biće predmet istrage.

RTCG saznaje da policija radi na identifikaciji osoba koje su pucale tokom policijske akcije 5. septembra.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije