Povežite se sa nama

Vijesti

OMBUDSMAN BJEKOVIĆ: Sad i političari i građani da kažu – dosta je

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Da bismo dokazali da smo dostojni države u kojoj živimo moramo da čujemo jedni druge, poručuje ombudsman

Ombudsman Siniša Bjeković kaže da niko nije mogao ostati ravnodušan na dešavanja na Cetinju, ali da je krajnje vrijeme da svi ponaosob razmisle o situaciji u kojoj se našla Crna Gora. Apeluje na mir i toleranciju, i sve moli da ne dozvole da dešavanja na Cetinju budu povod za nove podjele u društvu.

Bjeković primjećuje da je država, kako su poručili, uspjela da očuva javni red i mir, a crkvene vlasti da obave čin ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. I crnogorsko etničko tkivo pokazalo je da ima zazore ne samo prema vlasti, već i prema načinu na koji ih vlast tretira. Sada bi kaže, i političari i građani trebalo da kažu – dosta je.

„Sa pozicije koju pokrivam ne mogu a da ne pozivam na mir i toleranciju koja nam fali u posljednje vrijeme i ne bih rekao da se to vrijeme mjeri mjesecima nego godinama. Apelujem, molim, preklinjem sve u Crnoj Gori da ovo ni na koji način ne ostavi traga na međuvjerski sklad, etničke odnose jer svako dalje širenje u suštni predstavlja novi krug pakla koji treba da prođemo ne znam više ni sam zbog čega“, poručio je Bjeković za TVCG.

I iz institucije ombudsmana su, kaže Bjeković, željeli da prethodnih dana budu na licu mjesta, ali im to nije dozvoljeno. Zbog čega, saopštiće najvjerovatnije sjutra, kada budu imali više detalja, a do tada apeluju da svi ponaosob razmisle o situaciji u kojoj se nalazi Crna Gora.

„Nemojte da ovo bude povod da napravimo nove podjele u društvu, da napravimo novu etničku distancu , nemojte da ovo usadi mržnju u gradjane jedne prema drugima jer ono što sam rekao ponavljam i sad, mi drugu domovinu nemamo“, kazao je Bjeković, kako prenosi Portal RTCG.

A da bismo dokazali da smo dostojni države u kojoj živimo moramo da čujemo jedni druge, poručuje ombudsman. Da razgovaramo a potpuno je nevažno, kako zaključuje – da li će to biti za stolom ili oko ognjišta.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Duhizlampe
Duhizlampe
05.09.2021. 21:36

Kasno je Sinisa, linija je predjena

Naroz
Naroz
06.09.2021. 01:09

Pojma nemam za šta ovaj čovjek dobija pare iz budžeta? Iz njegovih izjava i djelovanja jedino možemo zaključiti da je Srbin i svetosavac. Alo, juče je država masovno kršila ljudska prava gradjana Cetinja, tvoj posao je da štitiš pojedinca od države, a ne da budeš pop. Popova imamo preko glave.

Sponzor

Najčitanije