Povežite se sa nama

Politika

OMERAGIĆ: Nijesmo dobili poziv za učešće u rekonstruisanoj Vladi

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Bošnjačka stranka nije dobila nikakav poziv za razgovor ili bilo kakvo učešće u rekonstruisanoj Vladi kako se posljednjih dana pominje u medijima – kazao je u izjavi za Pobjedu portparol te partije Adel Omeragić.

On je pojasnio da i ako još uvijek nema konkretnog prijedloga, u BS su otvoreni za razgovore, kako je rekao, ne samo sa predstavnicima vlasti, već sa svim političkim subjektima.

– Smatramo da je društvu u ovom trenutku izuzetno potreban dijalog. Imamo period podignutih tenzija, period političke nestabilnosti. Svjedočimo jednoj velikoj krizi na političkoj sceni Crne Gore i Bošnjačka stranka je zaista spremna da da svoj doprinos u pravcu razrješenja krize – kazao je Omeragić.

Istakao je da ni među samim pripadnicima aktuelne većine ne postoji konsenzus oko toga što je rješenje.

– Demokratski front i Demokrate su stava da se ide u pravcu rekonstrukcije na način što bi političari ušli u Vladu, a sa druge strane Ura i premijer Zdravko Krivokapić kažu da bi trebalo nastaviti sa ekspertskim konceptom – ocijenio je Omeragić.

Komentarišući koncept ekspertske vlade, Omeragić je podsjetio na stav Bošnjačke stranke od prošle godine kada su ocijenili da se takvim modelom vladajuća većina upušta u eksperiment, za koji kaže da se pokazao kao nefunkcionalan.

– Jasno je da građani nijesu zadovoljni radom ove Vlade ni na planu ekonomije, ni na planu javnog zdravlja, infrastrukture. Tek krajem juna smo usvojili budžet za tekuću godinu. Iz tog razloga ponavljam da je Crnoj Gori potreban dijalog svih političkih subjekata da vidimo u kom pravcu treba da se kreće država, a da nikako ne skrene sa kursa evropskih vrijednosti – naglasio je portparol BS.

BS će, dodao je, uvijek biti partner svim onim subjektima koji se zalažu za evropske vrijednosti.

– Zaista vidim prostor da u budućnosti dobijemo vladu koja će biti stoprocentno na evropskom kursu i da konačno krenemo u pravcu razvoja – zaključio je Omeragić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije