Povežite se sa nama

Vijesti

OPERACIJA CETINJE: Diplomate zasad sačuvale Brđanina i Sekulovića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iako je sazvao konferenciju za medije s planom da najavi pokretanje procedure za smjenu dvojice zvaničnika, premijer za sada odustao od toga

Premijer Zdravko Krivokapić odustao je neposredno prije konferencije za medije od objave da će pokrenuti proceduru za smjenu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina, koji su navodno oklijevali kako bi se u noći između subote i nedjelje raščistile barikade i omogućilo ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Premijer je obraćanje javnosti planirao tim povodom, što je “Vijestima” potvrdilo više izvora iz diplomatskih krugova i Vlade. Tokom jučerašnjeg popodneva partije vladajuće koalicije, koje podržavaju Krivokapića, imale su hitne sastanke na čijem dnevnom redu je bila ova tema, ali niko od njih do same pres konferencije nije znao šta je njegov konačan stav.

Više diplomatskih izvora je kazalo “Vijestima” da su predstavnici nekoliko ambasada razgovarali s Krivokapićem kako bi ga ubijedili da odustane od smjena. Oni su bili u kontaktu s njegovim kabinetom, ali i pojedinim ministrima, kojima je saopšteno da prepoznaju Brđaninov učinak i da vjeruju u njegov rad, kao i da bi njegova smjena bila nezakonita. Neki su navodno kazali da od toga zavisi i njihova dalja podrška Vladi.

Odgovarajući na pitanje “Vijesti” da li su diplomate Kvinte uslovile podršku Vladi ako smijeni Sekulovića i Brđanina, premijer je rekao da ako međunarodna zajednica postavlja Vladu, onda je to stvarno moguće: “Ja nisam dobio osim riječi pohvale za ovo što je urađeno prethodnih dana. Nikakve uslove ni od koga nisam dobio. Mislim da je to priča koju je neko namjerno protežirao kao veliki broj dezinformacija. Da li je neko zabrinut da li će neko da bude na nekoj poziciji, prirodna je stvar svakog čovjeka, čak i ambasadora”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije