Povežite se sa nama

Društvo

OSNOVNI SUD U PODGORICI: Odložena suđenja zbog štrajka advokata

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pred Osnovnim sudom u Podgorici danas je odloženo 78 od 126 zakazanih suđenja, a zbog obustave rada advokata u Crnoj Gori, kazala je portparolka tog suda Ivana Becić.

Upravni odbor Advokatske komore Crne Gore je donio odluku kojom je proglasio opštu obustavu pružanja pravne pomoći advokata na cijeloj teritoriji Crne Gore, zbog čega je u većem broju predmeta došlo do odlaganja suđenja.

„U većini predmeta pojavile su se stranke koje su imale kvalifikovane punomoćnike, odnosno branioce, koje su tražile odlaganje suđenja zbog odsustva advokata, pozivajući se na njihovo zakonsko pravo pružanja pravne pomoći, odnosno prava na branioca“, precizirala je Becić.

Ona je ukazala da prvi dan u sedmici određeni broj sudija koristi za izradu sudskih odluka i organizaciju suđenja i postupanja u predmetima zbog čega broj odloženih suđenja na današnji dan ne može biti parametar za prosječan broj odlaganja koji će uslijediti na dnevnom nivou zbog obustave rada advokata.

Advokatska komora, koja danas zvanično stupa u štajk naložila je svim advokatima da tokom obustave rada ne ulaze, niti borave u prostorijama sudova, tužilaštava, policije ili državnih organa po bilo kojem osnovu. Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović kazao je da su advokati u ogromnoj mjeri podržali odluku o početku štrajka, koja je kako ističe opravdana.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije