Povežite se sa nama

Turizam

OSTVAREN PLAN: Prihodi od turizma dostižu 700 miliona €

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Brojke pokazuju odličan rezultat ove turističke sezone. Već je izvjesno da će planirani prihodi od turizma u Crnoj Gori već nakon trećeg kvartala dostići oko 700 miliona eura, kazala je državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja Ivana Đurović

„Imali smo u junu i julu suficit oko 42 miliona eura, preliminarni podaci za avgust pokazuju da i u tom mjesecu imamo suficit budžeta u iznosu od nekih 18 miliona eura, rekordni prihodi od PDV-a u iznosu od preko 80 miliona. 2019. u junu i julu smo imali deficit sada je taj deficit za prvih 7 mjeseci manji za preko 42% i apsolutno smo zadovoljni suficitom u sva tri ljetnja mjeseca. Brojke pokazuju odličan rezultat ove turističke sezone“, kazala je Đurović gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Ona je istakla da su zacrtane brojke za ovu godinu već premašene.

„Prihod budžeta za prvih 7 mjeseci iznosi oko 982 miliona a to je oko 100% planiranog iznosa“, dodala je Đurović.

Državna sekretarka dodaje da su u tom resoru zadovoljni trenutnom posjetom.

„Prošla sedmica je bila na nivou oko 80% iz 2019. to su podaci sa gračnih prelaza. Možemo biti zadovoljni i trenutnom posjetom. U kliko nas vrijeme posluži turisti će dolazit u kontinuitetu“, kazala je.

Na pitranje da li epidemiološka situacija može pokvariti postsezonu Đurović podsjeća da su građanima na raspolaganju 3 ili 4 vakcine kojima se mogu vakcinisati a oni dodaje isto tako moraju da žive i rade od svog rada i postoji apsolutno sloboda izbora. Pozvala je sve na odgovornost, nošenje maske i vakcinaciju jer je to, kaže, presudno i za zdravlje i ekonomiju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije