Povežite se sa nama

Ekonomija

OTVORENA POMORSKA LINIJA BAR-BARI: U Bar uplovio hrvatski brod „Dubrovnik“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pomorska linija Bar- Bari otvorena je danas, a brod „Dubrovnik“ hrvatske Jadrolinije i ove će godine prevoziti putnike i motorna vozila.

Podsjećamo, kompanija Barska plovidba od 2017. godine sarađuje sa Jadrolinijom.

„Dubrovnik“ je jutros uplovio u Bar iz Barija, a na prvom ovogodišnjem putovanju prevezao je 42 putnika, devet kamiona, 15 automobila i nekoliko čamaca i motora.

Kakav će biti promet putnika i vozila u ovoj sezoni još je neizvjesno, ali u Barskoj plovidbi očekuju mnogo više posla nego prošle godine, kazala je za Radio Bar i Bar info, Sanja Tomašević, direktorka Sektora za putnički i robni promet.

Brod „Dubrovnik“ za sada će na liniji Bar-Bari saobraćati jednom sedmično – srijedom iz Bara u 21 sat, a utorkom iz Barija, takođe u 21 čas.

“Za nama je godina koja je protekla u znaku pandemije, koju niko nije mogao predvijeti, te je od ugovorenih 36 putovanja u 2020. godini, realizovano samo četiri. Ova godina izgleda nešto povoljnija, ali ne i najpovoljnija. Prema svim prognozama i parametrima, trebalo bi da bude bolja od prethodne ali, sasvim sigurno, ne kao 2019- ta”, kazala je Sanja Tomašević, koja podsjeća da su, prema procjenama Svjetske turističke organizacije, aktivnosti međunarodnog turizma u 2020. godini opale za 72 % u odnosu na 2019. godinu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije