Povežite se sa nama

Vijesti

PARTIJSKI KANDIDATI: Na konkurs za direktora Luke Bar prijavljeno pet kandidata

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U AD Luka Bar otvorene su koverte sa prijavama na konkurs za izvršnog direktora najveće domaće luke u većinskom državnom vlasništvu.

Kako “Dan” saznaje, za tu funkciju na konkurs raspisan 27. avgusta ove godine, prijavilo se pet kandidata: Ilija Pješčić, Savo Vujošević, Dejan Keković, Momčilo Jelić i Željko Ivanović.

Objavljivanje imena zainteresovanih kandidata za novog izvršnog direktora Luke Bar bilo je juče glavna tema u gradu pod Rumijom, a najbrojniji su bili komentarii vezani za još uvijek nemoguć uvid u radne i druge biografije Kekovića i Jelića. Kad je riječ o Pješčiću, Vujoševiću i Ivanoviću, onda se konstatuje da Ivanović ima ubjedljivo najviše iskustva u radu Kompanije, jer je do 2017. godine radio u Luci, a sad svoje veliko znanje u struci prenosi studentima kao predavač na visokoškolskim ustanovama.

Ono što je izazvalo iznenađenje jeste prijava na konkurs Pješčića i Vujoševića, jer se ranije spekulisalo da je funkcija izvršnog direktora AD Luka Bar pripala Demokratama, zbog čega je kao glavni kandidat nakon određenih dešavanja u Luci viđen upravo Pješčić, funkcioner barskog odbora Demokrata. Takođe, Pješčić je od ove godine član Borda AD “Marina” Bar.

Međutim, moguće da se nešto promjenilo u ranijem koalicionim sporazumu, jer je protivkandidat Pješčiću funkciner DEMOSA Savo Vujošević, predsjednik barskog odbora te stranke, a od ove godine i član lučkog borda direktora.

Ko će od prijavljenih sjesti u fotelju dr Dede Đelovića, koji je od 22. jula vršilac dužnosti izvršnog direktora AD Luka Bar, ostaje da se nagađa.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije