Povežite se sa nama

Politika

PAVIĆEVIĆ: Da iza rekonstrukcije ne stoje interesi

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Stav Saveza građana Civis je da je Vlada pokrenula dosta aktuelnih problema i pitanja, ali da je u svjetlu dinamike procesa previše troma kazao je predsjednik Saveza građana Civis Srđan Pavićević.

“Da li je ova tromost posledica slabo kvalitetne administracije, niskog radnog efektiva, ili bogatog i pravno zamršenog nasleđa, koji je sagradio prethodni režim u cilju svoje samoodbrane, ostaje da se vidi i analizira na ovim sastancima”, kazao je Pavićević.

Uoči drugog sastanka partija parlamentarne većine, najavljenog za kraj ove sedmice, on je rekao da je na prethodnom sastanku razmatrana trenutna politička situacija, opterećena krizom i skupštinske i izvršne vlasti.

“Skupštinska većina, kao i predstavnici opozicije, ima obavezu kontrole, nadzora i analize rada izvršne vlasti. U tom duhu je i započeta serija sastanaka većine, u želji da se precizno analizira i ocijeni rad Vlade u prethodnom periodu. Na prvom sastanku se jasno primijetilo da imamo manje-više različite stavove i ocjene od onih koji su apsolutno nezadovoljni, do onih koji su djelimično zadovoljni, ali nisam primijetio da je bilo potpuno zadovoljnih”, istakao je u izjavi za Dan Pavićević.

Prema njegovom mišljenju, sa promjenom Tužilačkog savjeta, Savjeta Radio-televizije Crne Gore, konsolidovanjem i imenovanjem rukovodilaca policije i službi bezbjednosti, otvaraju se vrata za puno i efikasno djelovanje po širini i dubini kriminalne zaostavštine prošlog režima.

“Nema više šta da se čeka. I pravda koja previše zakasni postaje nepravda. Vlada može i mora bolje. Da li će taj pomak biti realizovan kroz postojeći saziv Vlade, ili uz ciljane i neophodne promjene određenih njenih članova, vidjećemo u najskorijem roku. Svaka rekonstrukcija podređena boljitku i progresu za nas je prihvatljiva, ali na bazi argumenata, analize i projekcija. Svaka potreba loma, rušenja, ili rekonstrukcije Vlade bazirana na ličnim apetitima, ambicijama ili frustracijama, koja analitično gledano ne obećava boljitak, za nas je neozbiljna, površna i opasna avantura, na koju sigurno nećemo pristati”, naglasio je Pavićević.

Kako je dodao, pred Vladom su ozbiljni izazovi sanacije posledica pandemije korona virusa, organizovanja što uspješnije turističke sezone, sveukupni ekonomski i socijalni oporavak, otvaranja prema regionu i Evropi i nastavak pristupnih pregovora.

“Bilo bi pametno da udružimo sve raspoložive kapacitete ka jednom cilju, a to je izlazak iz duboke krize nametnute nasleđem prošlog režima, kome ćemo tako na najbolji način staviti do znanja da će njihovi snovi o povratku na vlast zasad ostati samo snovi”, kazao je Pavićević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije