Povežite se sa nama

Vijesti

PEJOVIĆ: Organizovati mirne građanske proteste, tražiti ostavku Đukanovića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Trebalo bi odmah krenuti u organizaciju mirnih građanskih protesta ispred zgrade predsjednika države Crne Gore i tražiti njegovu neopozivu ostavku – saopštio je potpredsjednik Demokratske narodne partije Jovo Pejović.

Vanredni predsjednički izbori su, prema njegovim riječima, i do sada bili neminovnost nakon poraza Demokratske partije socijalista na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima.

– Njihovo odlaganje predstavlja opasnost da dođe do totalne destabilizacije Crne Gore. Uostalom, ovo je bio prvi zahtjev svih građanskih protesta prije održavanja prošlogodišnjih parlamentarnih izbora – naveo je Pejović.

Smatra da je“ valjda svima koji se iole razumiju u politička dešavanja u Crnoj Gori jasno da sve konce oko podizanja tenzija u susret ustoličenju Mitropolita Joanikija vuče glavni protagonista svih podjela u Crnoj Gori Milo Đukanović“.

– To što se u javnosti oglašavaju njegovi savjetnici, dvorski analitičari i potrošeni političari je dobro osmišljena predstava koja ima za cilj da izvrši pritisak na novu Vladu koja i nakon godinu od parlamentarnih izbora nema predstavu o tome koliku ima podršku u institucijama kojima rukovodi. Zbog nesigurnosti u snagu države, nova Vlada predstavlja pogodno tlo za sve vrste pritisaka, a naročito onih koji se sprovode iz sjenke pod dirigentskom palicom Mila Đukanovića i jednog broja zapadnih ambasada – rekao je Pejović.

Umjesto da, kako je kazao, Đukanović odgovara za nepočinstva koja je počinio za vrijeme svoje tridesetogodišnje vladavine „on zavaljen u udobnu predsjedničku fotelju vješto prebacuje loptu iz svog u tuđe dvorište i koordinira aktivnosti na destabilizaciji političke scene“.

– Zato bi odmah trebalo krenuti u organizaciju mirnih građanskih protesta ispred zgrade predsjednika države Crne Gore i tražiti njegovu neopozivu ostavku. Vanredni predsjednički izbori su i do sada bili neminovnost nakon poraza DPS-a na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, a njihovo odlaganje predstavlja opasnost da dođe do totalne destabilizacije Crne Gore. Uostalom, ovo je bio prvi zahtjev svih građanskih protesta prije održavanja prošlogodišnjih parlamentarnih izbora – zaključio je Pejović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
malicrnogorac
malicrnogorac
25.08.2021. 14:41

Malo si poranio Jovančo !

Sponzor

Najčitanije