Povežite se sa nama

Društvo

PEN CENTAR: Građanski orjentisani pojedinci meta prijetnji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U sve zagrijanoj atmosferi raspada projekta „Srpskoga sveta“ u Crnoj Gori svjedočimo sve češćim prijetnjama i incidentima koji za metu imaju građanski orijentisane pojedince, što ne pristaju na podaničku politiku aktuelne vlasti, navodi se u saopštenju crnogorskog PEN centra.

„Prije neki dan svjedočili smo napadu na Cetinjanina gdina Božinu Čavora od strane grupe sveštenika Crkve Srbije i njihovih sljedbenika, nakon čega je taj incident predstavljen kao napad gdina Čavora na grupu sveštenika. Tome su se linču pridružili i premijer Krivokapić i predśednik Parlamenta Bečić sa svojom partijom“, navode u saopštenju.

Kažu kako najnovije poruke mržnje i nedostojne prijetnje na velikosrpskome portalu In4S usmjerene su protiv poznatoga građanskog aktiviste i borca za ljudska prava Aleksandra Sašu Zekovića.

„Te prijetnje nijesu dobile adekvatan institucionalni odgovor, što je svojevrsno sokoljenje izgrednika na nasilje protiv onih institucija i ličnosti koje čuvaju ovo društvo od definitivnoga posrnuća.“

Time se ujedno i guši sloboda govora, što je očita namjera ove vlasti. Zahtijevamo od nadležnih organa da postupe u skladu sa zakonom. A Crnogorski PEN centar i o ovome će slučaju obavijestiti relevantne međunarodne adrese“, zaključuju u PEN centru.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije