Povežite se sa nama

Vijesti

PEROVIĆ: Nema smjena, kazni i suđenja, ne znam kome dobro mogu donijeti tolike laži

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović demantovao je da je smijenjen sa te pozicije.

Dio medija objavio je danas da je Perovića smijenila Beogradska patrijaršija, dok su drugi objavili da ga je smijenio mitropolit Joanikije.

”Nema nikakvih smjena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba. Ne znam čemu služe i kome dobro mogu donijeti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada. Sve što radimo – radimo transparentno. Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: ‘Neka nam je svima Bog na pomoći’,” kazao je Perović za Svetigoru, kako prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

Perović je, između ostalog, rekao da se Bogoslovija redovnim aktivnostima priprema za početak nove školske godine i da se trenutno radi na adaptaciji školskih prostorija.

Ranije danas, više srpskih portala objavilo je da je Beogradska patrijaršija smijenila rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića i poslala ga u Podgoricu, gdje će biti starješina Crkve Svetog Đorđa.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije