Povežite se sa nama

Vijesti

PETROVIĆ: Abazović da se izvini ženama zbog Šćekićeve šovinističko-nacionalne karikature

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Povodom najnovije šovinističko nacionalne karikature na kojoj se predstavnik koalicije Crno na bijelo, karikaturista Goran Šćekić bavi ženama na neprimjeran i najvulgarniji način svojstven ostrašcenim muškim šovinistima, sa jakom seksističkom i mizogenom porukom svim ženama , postavlja se pitanje – Da li je to ta sloboda ,demokratija i poštovanje ljudskih prava koju ste građanima u ovom slučaju građankama ponudili – saopštila je aktivistkinja za ženska i mirovna prava, Aida Petrović.

Ona smatra da Šćekić u „sramnoj i ponižavajućoj karikaturi“ svodi žene na seksualni objekat pokušavajuci da degradira ulogu žena u porodici i društvu uopšte, ne obazirući se na srozavanje i ne poštovanje ženskih ljudskih prava kao nedjeljive cjeline univerzalnih ljudskih prava.

– Količina vulgarnosti ove karikature Gorana Šćekića ne može imati opravdanje u vidu nekakvih “umjetničkih sloboda” jer je odraz najcrnjeg primitivizma, omalovažavanja i ismijavanja ženske populacije što svakako spada u nasilje i karikaturalni govor mržnje – navodi Petrović.

Ona smatra da URA, umjesto da brine o narastajućem nasilju nad ženama u svim pojavnim oblicima, ova partija i koalicija baštini i “gaji “ u svom članstvu ekstremne muške šoviniste koji su svojstvenim desničarskim ideologijama .

– Zahtijevamo od presjednika URA i potpresjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovica kao i koalicije Crno na bijelo, da javno upute izvinjenje svim ženama u Crnoj Gori povodom sporne karikature od strane njihovog člana i karikaturiste Gorana Šćekića koji je javno iznio svoje najprimitivnije mišljenje o ženama tako da bilo kakvo njegovo “pokajanje” bilo bi najblaže rečeno licemjerstvo i novo ruganje ženama – kazala je Petroivć.

Ukoliko do izvinjanja i sankcije ne dođe, dodaje ona, smatraće da je i njegovo mišljenje i mišljenje koalicije identično Šćekićevom i da kroz političko djelovanje podržavaju svaki oblik nasilja nad ženama.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije