Povežite se sa nama

Vijesti

PIPEROVIĆ: U mojkovačkoj fabrici duvana nije pronađeno ništa nelegalno

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pravni zastupnik fabrike duvana u Mojkovcu Zoran Piperović kazao je za CdM da prilikom jučerašnjeg pretresa u objektu nije pronađeno ništa diskutabilno, a najmanje falsifikovane akcizne markice.

“U toj fabrici nikada nije bilo falsifikovanih akciznih markica, već legalne marikce koje se dobijaju tako što fabrika uputi zahtjev Upravi prihoda, zatim uplaćuje njihovo štampanje firmi Obod na Cetinju. Zatim Poreska uprava uspostavlja fakturu o ukupnom iznosu akciza i poreza, poslije kojeg se dobija nalog za uplatu. Fabrika plaća, potom se pakuju cigarete”, pojasnio je Piperović proceduru.

Da istina, kako kaže, bude još tačnija, prije 15 dana direktor fabrike Željko Bulatović je te akcizne marikce, koje su štampane na Cetinju, predao u CB Podgorica inspektorki za privredni kriminal Nadi Pejović, koje je ovlašćeno službeno lice.

“Poenta je da ništa nezakonito nije nađeno, ništa nelegalno. Nijesu nađene ni te famozne falsifikovane markice. One su predate na zahtjev policiji prije 15 dana, štampane su u Obodu i svaka markica ima svoj broj i hologram, koji ne moguće falifikovati”, tvrdi pravni zastupnik fabrike duvana, navodeći da zapisnik primopredaje akciznih markica može učiniti javnim.

Podvlači da u fabrici nijesu pronađene ni falsifikovane markice.

“Dužan sam da ovo kažem, jer je u pitanju poslovna reputacija fabrike”, rekao je Piperović.

Kako kaže, danas je vidio izjave pojedinih političara da godinama državni organi nijesu mogli ući u fabriku.

“Mislim da je Ranka Čarapić bila državni tužilac kada su prije šest, sedam godina ušli u fabriku i uzeli dokumentaciju i CD-ove. Ja sam preko štampe u više navrata molio državno tužilaštvo da sadržaj CD-ova, učini javnim. Nikada nijesmo dobili odgovor šta su našli diskutabilno u tim dokumentima, šta je to toliko famozno. Fabrika radi legalno, ako se to nekome ne sviđa, ili želi da je preuzme i ugasi je druga stvar, ali ona posluje i plaća porez ovoj državu”, smatra Piperović.

Podjsetimo, pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala, policijski specijalci i inspektori drugih policijskih jedinica ušli su juče u fabriku cigareta u Mojkovcu, gdje su izvršili pretres po naredbi Osnovnog suda u Bijelom Polju.

Direktor mojkovačke fabrike duvana Željko Bulatović, priveden je sinoć u 22 sata, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo falsifikovanje isprave, saopštio je za Televiziju Crne Gore (TVCG) tužilac i portparol podgoričkog osnovnog tužilaštva, Vukas Radonjić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije