Povežite se sa nama

Društvo

PISALI AMBASADAMA: Nastavak pritiska na RTCG i Nikčević

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Menadžment i uredništvo RTCG saopštili da su se zbog dešavanja posljednjih dana obratili međunarodnim institucijama i ambasadama u Crnoj Gori.

Obraćanje prenosimo integralno: 

Dužnost nam je da Vam skrenemo pažnju na nastavak neviđenog pritiska na Javni servis i našu novinarku Tamaru Nikčević radi njenog zastrašivanja, te profesionalne i moralne diskreditacije.

Naime, Demokrate, čiji je lider Aleksa Bečić, protiv nje su podnijele krivičnu prijavu zbog toga što je prije početka emisije, u razgovoru s gostom, iznijela vrijednosni sud o politici te partije, koji je s monitora mobilnim telefonom snimio ili član, ili simpatizer Demokrata, ili agent tajne službe koji je infiltriran u RTCG.

To predstavlja krivično djelo propisano članom 173 Krivičnog zakonika Crne Gore, pri čemu se kao učinioci krivičnog djela pojavljuju, kako osoba ili osobe koje su neovlašćeno snimale privatni razgovor, tako i osobe koje su omogućile neograničenom broju osoba da se upoznaju s razgovorom koji je neovlašćeno prisluškivan, odnosno sniman.

Posebno je zabrinjavajuće što je u pomenute inkriminisane radnje uključen i sam predsjednik Skupštine, što, nedostojan pritisak na našu novinarku Tamaru Nikčević čini posebno teškim i neprihvatljivim u demokratskom društvu. Napominjemo da je taj materijal snimljen prije početka emisije, sadrži potpuno privatnu komunikaciju između gosta i urednika, i nije bio namijenjen javnom emitovanju.

U prilogu Vam šaljemo i krivičnu prijavu, uz napomenu da Demokratska Crna Gora čini i krivično djelo lažnog prijavljivanja, budući da znaju da za njeno podnošenje apsolutno ne postoji nikakav pravni osnov. Postoji samo potreba da se, po svaku cijenu, nanese šteta novinarki Tamari Nikčević i Javnom servisu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije