Povežite se sa nama

Vijesti

PISONERO HERNANDEZ: Dijalog ključan za očuvanje stabilnosti

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Širok međustranački politički dijalog radi prevazilaženje podjela ključan je za očuvanje stabilnosti u zemlji i za napredovanje na putu ka EU, kazala je Ana Pisonero Hernandez, portparol evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija

Odgovarajući na pitanje da li vjeruje da vlast i opozicija mogu započeti dijalog o ključnim pitanjima evropske budućnosti Crne Gore, ona je kazala da je dijalog ključan.

„Sada je vrijeme da svi donosioci odluka u Crnoj Gori dokažu privrženost evropskom putu i evropskim vrijednostima promovišući mir i toleranciju i radeći zajedno konstruktivno, mimo svih političkih razlika, na dobrobit građana i za evropsku budućnost zemlje“, saopštila je Pisonero Hernandez za Dan.

Upitana da li je već poznato kada će Evropska komisija objaviti godišnji izvještaj o Crnoj Gori, jer je ranije pominjano da će to biti u oktobru, ona je odgovorila da će to biti na jesen.

„Naredni izvještaj o Crnoj Gori biće dio godišnjeg paketa proširenja na jesen 2021“, godine kazala je Pisonero Hernandez.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije