Povežite se sa nama

Vijesti

PKS JOANIKIJU: Nikada nećete biti naš mitropolit

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Patriotsko komitskog saveza danas je poručeno da mitropolit Srpske pravoslavne crkve Joanikije Mićović nikada neće biti mitropolit Crnogoraca i nikada Crnogorci neće priznati njegovu jurisdikciju ni u čemu; crkva Srbije koja posrbljava Crnogorce već 30 godina, “toliko nam je zla nanijela da ga nikad više ispraviti ne može”.

“Njihovim manipulacijama, kletvama, i parama, razdvojili su kuće i porodice, od ljudi napravili nadrivjernike, kojima je svako ko drugačije misli-neprijatelj, stvorili jednu “armiju” mrzitelja svog doma, otadžbine, svog crnogorskog porijekla. A ni to im nije dosta, već iz usta svog crkvenog glasnogovornika, koji se oduševljava propalim Rakovićem, nas Crnogorce “proziva” za “urlikanje”, optužujući nas da smo “izmanipulisani, pomračeni i zloupotrebljeni””, navodi se u saopštenju PKS-a.

Čak, dodaju u PKS-u, i prijeti nekakvim prokletstvom, kao da smo nepismena masa koja ne zna Bibliju, a kao da je on neko više biće koje može bilo koga prokleti.

“Za nas vjerujuće, Bog je u srcu, a svako mjesto nam je crkva đe mu se molimo, pa te zaostale fore neka primjenjuje na mnoge što su, učešćem na litijama, pokušali da operu vlastite biografije. I neka zna Joanikije Mićović, Bog čuva Crnu Goru. Ovako mala država, davno bi propala da je naša ljubav ne čuva, a Bog je, za vjerujuće, upravo ljubav, pa uvijek prepozna duše koje mu se mole čista srca. Što se za crkvu Srbije ne bi moglo reći; sva vasa bulumenta, sve vase i tuđe pare, ne bi vam bile dovoljne da, sa partijama koje podržavate, a koje se takmiče u “vjerovanju”, držite vlast u Crnoj Gori. I jeste crkva Srbije; predsjednik Srbije vam je izabrao patrijarha, mitropolite, Crnoj Gori je ukinuo sve ono što je Amfilohije gradio, pa šta ste vi drugo no “crkva Srbije”? Na Cetinju smo vam mirno poručili da, kao takvi, idete u svoje bogomolje pa slavite šta god hoćete. Nikog ne mrzimo, ali smo dovedeni do ruba. I dalje nema nazad”, zaključuju u PKS-u.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
23.08.2021. 14:40

SVAKA ČAST !
odlican tekst ! Jao nikije je Srbijanski pop ima on uzora da „napreduje“ -da se prosvijecuje mozda i bude i „bolji „od njega…

Sponzor

Najčitanije