Povežite se sa nama

Vijesti

PO HITNOM POSTUPKU: Veljović pozvan na saslušanje u Više državno tužilaštvo

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Veljovića će ispitati viša tužiteljka Maja Jovanović, kojoj je dodijeljenjen predmet, nakon što su juče ODT Podgorica i tužiteljka Biljana Medenica od njih tražili mišljenje da li je to posao za tužioce iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Bivši direktor Uprave policije i aktuelni savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Veselin Veljović pozvan je da u 13 časova dođe na saslušanje u zgradu Višeg državnog tužilaštva, koje je preuzelo predmet izviđaja od Osnovnog državnog tužilaštva, koje je juče ispitivalo da li je počinio krivično djelo kada je u autorskom tekstu pozvao građane da se masovno okupe, a policajce da odbiju pojedina naređenja prilikom ustoličenja Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

Veljovića će ispitati viša tužiteljka Maja Jovanović, kojoj je dodijeljenjen predmet, nakon što su juče ODT Podgorica i tužiteljka Biljana Medenica od njih tražili mišljenje da li je to posao za tužioce iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Dugogodišnji prvi čovjek policije u autorskom tekstu objavljenom u nedjelju u Pobjedi navodi da je “sveta dužnost i obaveza” svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva u nedjelju veče saopšteno je da je v.d. VDT-a Dražen Burić zatražio od rukovodioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici da preispita da li je u postupanju Veljovića učinjeno krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti.

Zbog Veljovićevog teksta reagovali su gotovo svi predstavnici vladajućih partija i premijer Zdravko Krivokapić, koji su ocijenili da savjetnik Mila Đukanovića u tekstu poziva na pobunu bezbjednosnih snaga i nemire i da se može shvatiti da je poziv upućen i u ime predsjednika države, iako se Veljović ispod teksta potpisao kao predavač na predmetima Nacionalne i Međunarodne bezbjednosti na Univerzitetu Donja Gorica.

Veljović je u uzjavi „Vijestima“ rekao da je njegov tekst potpuno jasan, a “svako ima pravo da ga tumači na svoj način”.

Premijer je ocijenio da Veljović ne koristi slobodu govora i javnog okupljanja, nego ih zloupotrebljava i otvoreno se miješa u rad policije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije