Povežite se sa nama

Ekologija

POČELO ČIŠĆENJE DIVLJE DEPONIJE U RISNU: Komunalci pozivaju mještane da se pridruže

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Čišćenje prostora velike divlje deponije na kojoj je uglavnom kabasti otpad – na području uz stari risanski put, počelo je jutros, a iz Komunalne policije još jednom pozivaju zainteresovane mještane i ostale građane da učestvuju u ovoj akciji.

Kako je jutros kazao Radio Kotoru načelnik Komunalne policije Zoran Vučinović, u akciji učestvuju predstavnici ove gradske službe, Komunalnog preduzeća i Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Bogoljub Brezić.

“ Na ovom području smo zabilježili desetak divljih deponija, a dvije na kojima je bilo puno lovorike i presovane lovorike su očišćene i prostor je nasut čistom zemljom i šljunkom. Divlja deponija na čijem čišćenju radimo je definitivno najveća na ovom potezu pa će akcija sigurno potrajati dugo, a prilika je da još jednom pozovemo sve koji žele da pomognu da nam se pridruže” – kaže Vučinović za Radio Kotor.

On navodi i da im se jutros nijesu pridružili predstavnici Mjesne zajednice Risan.

Podsjetimo, Vučinović je nedavno u izjavi za Radio Kotor kazao i da je u ovom dijelu opštine u planu postavljanje video nadzora.

“ Svrha je očuvanje komunalnog reda i zaštita prostora. Video nadzor koji će biti postavljen u skladu sa zakonskim odrednicama, zaštitiće ovo područje od pokušaja formiranja deponija i nelegalnih aktivnosti” –  rekao je Vučinović.

Podsjetio je i da su nalog za rješavanje problematike divljih deponija dobili od strane Ministarstva ekologije, prostoronog planiranja i urbanizma kao i od strane predsjednika i rukovodstva Opštine Kotor.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije