Povežite se sa nama

Politika

PODNIO OSTAVKU: Nebojša Medojević više nije poslanik

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Lider PzP-a Nebojša Medojević podnio je danas ostavku na poslaničko mjesto u Skupštini Crne Gore. Nakon toga, Skupština je konstatovala njegovu ostavku, čime mu predstaje mandat poslanika. O tome ćemo biti obaviješten DIK, radi popune upražnjenog poslaničkog mjesta.

Na konferenciji za medije Medojević je saopštio i da je odlučio da povuče njegove amandmane na Budžet.

„Time su se stekli uslovi da ja ispunim svoje obećanje koje sam dao prilikom izbora Vlade. Ja danas podnosim ostavku na poslaničko mjesto u parlamentu“, naveo je Medojević i potpisao odluku o tome.

Medojević kaže da nema informacije da je postignut dogovor sa mitropolitom SPC Joanikijem oko glasanja za budžet i rekonstrukcije Vlade.

Medojević podsjeća da nije prisustvovao večeri kod mitropolita Joanikija, kao i da nije ni bio pozvan. Ne zna, kako dodaje, za bilo kakav dogovor Andrije Mandića i Milana Kneževića sa mitroplitom.

„Štetno je miješanja crkve u političke prilike u Crnoj Gori“, kazao je Medojević i podsjetio da je to njegov stav od ranije.

Ističe da se crkva, kojoj i sam pripada, nekorektno odnijela prema DF-u, jer su, kako kaže, jasno stali na stranu drugih partija, tokom lokalnih izbora u Nikšiću i Herceg Novom.

On kaže i da je DF spreman da ispoštujemo svaki zahtjev SPC, koji se odnosi na status i položaj crkve u Crnoj Gori.

„Ne slažem se da bilo koja crkva utiče na izglasavanje budžeta ili bilo kakva kadrovska pitanja ili izbor Vlade“, kazao je Medojević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Valter
Valter
08.06.2021. 22:53

Saradnik GRU

Jovo Z
Jovo Z
09.06.2021. 19:29

Da neće možda u Budimpeštu?

Sponzor

Najčitanije