Povežite se sa nama

Vijesti

POLICIJA DEMANTUJE VIJESTI: Nije tačno da postoji bojazan da policajci mogu postupati po naređenjima van policije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Netačni su navodi da u okviru Uprave policije postoji bojazan da njeni službenici mogu postupati po naređenjima bilo koje osobe van Uprave policije i njenog komandnog lanca, saopštila je danas Uprava policije. Iz UP su reagovali na današnji tekst Vijesti, u kome je između ostalog objavljeno da je Uprava policije informisala Vladu da postoji realna opasnost da dio službenika te institucije posluša “komandu” doskorašnjeg šefa Veselina Veljovića i odbije pojedina naređenja starješina na dan ustoličenja Joanikija za mitropolita crnogorsko primorskog, zakazanog za 5. septembar na Cetinju.

Naglašavaju da Upravu policije čine profesionalci koji služe državi i javnom interesu, a ne interesu bilo kojeg pojedinca, partija ili druge grupacije.

“Uprava policije garantuje svakom pojedincu pravo na mirno javno okupljanje, u okvirima dozvoljenim pozitivnim propisima, ali raspolaže kapacitetima i da svako nelegalno i nedozvoljeno djelovanje sankcioniše”, navodi se u reagovanju UP dostavljenog medijima.

Uprava policije, ističu, preduzima mjere iz svoje nadležnosti koje imaju za cilj održavanje stabilnog javnog reda i mira, zaštitu bezbjednosti svakog građanina, sprječavanje vršenja krivičnih djela, kao i omogućavanje ostvarivanja Ustavom i zakonima definisanih sloboda i prava, kako građana tako i vjerskih organizacija i institucija.

“U ostvarivanju tog cilja, crnogorska policija će se jedino voditi zakonima ove države i ovlašćenjima koja su joj data na osnovu njih, a ne nikako bilo čijim željama ili interesima”, poručuju iz UP.

Pozivaju sve subjekte, a naročito medije, da svojim radom budu saveznici Upravi policije u adresiranju složenih situacija, a što uključuje temeljnu i blagovremenu provjeru informacija ovog tipa prije njihovog objavljivanja.

“Jedino odgovornim odnosom prema sebi i profesiji svi zajedno možemo mijenjati naše društvo na bolje, jačati institucije i ljudska prava i slobode. Uprava policije će se u slučaju svih javnih okupljanja odnositi u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, a sve u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira, opšte i imovinske sigurnosti svih građana”, zaključuju se u reagovanju Uprave policije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije