Povežite se sa nama

Društvo

POLICIJA I TUŽILAŠTVO: Suspendovan policajac koji je radio uviđaj u slučaju Kandić

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Policajac koji je radio uviđaj 2. maja u kojem je učestvovao zamjenik generalnog sekretara Vlade Nikola Kandić suspendovan je, saznaje Pobjeda.

Policajac je konstatovao da je u automobilu bio Kandić. Udes se dogodio kod poslovnog centra ,,Palada“.

Kandić je upravljao službenim vozilom, izazvao saobraćajnu nezgodu u Podgorici u kojoj su dvije osobe povrijeđene, potom napustio mjesto događaja da bi pokušao da prikrije činjenicu da je vozio pijan.

To su spriječili svjedoci događaja koji su policiji saopštili da Kandićev vozač Aleksa Ćirović, koji je preuzeo na sebe odgovornost za udes, nije bio za volanom Vladinog „mercedesa“ (PG KE-819) već se pojavio naknadno.

To su saopštili predstavnici policije i tužilaštva na kontrolnom saslušanju 19. maja pred Odborom za bezbjednost i odbranu.

Udes u Podgorici, o kojem je Pobjeda pisala i tim povodom prenijela i stav oštećene porodice Popović, dogodio se na neradni dan (Vaskrs) oko 20:10 časova, na raskrsnici Ulice Jola Piletića i Pariske komune, kod tržnog centra „Palada“. U drugom vozilu kojim je upravljao Darko Popović, registarskih oznaka PG-JD 835 dva saputnika su povrijeđena.

Prema podacima saopštenim na Odboru, nakon pokušaja da se zataška ko je vozio Vladin automobil, negodovali su putnici drugog vozila, kao i još dvoje putnika iz vozila koje nije učestvovalo u toj saobraćajnoj nezgodi, a tu su se zatekli, navodeći da Aleksa Ćirović nije upravljao „mercedesom“ (PG-KE 819), kako je naveo, već da je došao naknadno.

Ćirović je, inače, ugovorom od marta privremeno angažovan kao Kandićev vozač.

Državni tužilac Vukas Radonjić razjasnio je situaciju – Kandić je, na osnovu prikupljenih dokaza i izjava nedvosmisleno upravljao vozilom.

“Nema sumnje, svi su svjedoci u iskazima Tužilaštvu na istovjetan način opisali to lice”, rekao je Radonjić.

On je pojasnio da ODT nastavlja da sprovodi radnje, a od nalaza vještaka sudsko-medicinske struke, odnosno kvalifikacije povreda koje su putnici drugog vozila pretrpjeli u udesu, zavisiće da li će Kandić odgovarati za krivično djelo, ili prekršajno.

Takođe, ODT je, prema Radonjićevim riječima, izuzelo snimak sa kamera Parking servisa na kojem se vidi da Popović vozilom kreće na zeleno svjetlo na semaforu, nakon čega u njega udara Vladin „mercedes“ sa upaljenim takozvanim „blinkerima“, led svjetlima koja koriste vozila obezbjeđenja.

Tužilaštvo je od opštinske Službe za komunalne poslove zatražilo i program, odnosno šemu rada semafora, kako bi se nedvosmisleno utvrdilo ko je prošao kroz saobraćajnicu na nedozvoljen način.

Državni tužilac Radonjić je pojasnio da napuštanjem mjesta udesa, ukoliko se na osnovu nalaza vještaka događaj kvalifikuje kao krivično djelo, Kandić je potencijalno napravio dodatno krivično djelo nepružanje pomoći povrijeđenima nakon udesa.

Takođe, kako je saopštio Radonjić, otvara se prostor za odgovornost Kandićevog vozača koji je preuzeo odgovornost za udes, iako nije upravljao „mercedesom“ Generalnog sekretarijata Vlade u momentu udesa.

Ministar policije Sergej Sekulović tada je kazao da čeka izvještaj unutrašnje kontrole povodom postupanja policijskih službenika.

On je kazao da misli da će nalaz potvrditi da su službenici policije profesionalno postupali i da je sa aspekta rada i postupanja policije slučaj zaključen.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije