Povežite se sa nama

Vijesti

POLICIJA: Samoubistva u Pljevljima nijesu povezana sa sektama

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Do sada preduzete radnje u vezi dva samoubistva u Pljevljima ne ukazuju na to da je u pitanju djelovanje sekte ili neki internet izazov, sapšteno je danas iz Uprave policije. U tom gradu su se u posljednjih dvadesetak dana dogodila dva samoubistva mladih osoba, nakon čega su se na društvenim mrežama pojavile informacije da su ti tragični događaji povezani sa djelovanjem sekti.

Policija, kako dodaju, vrši intenzivne provjere i u tom smjeru i javnost će o ishodu istrage biti blagovremno obavještena.

“S obzirom na starost žrtava Uprava policije postupa sa posebnom pažnjom i senzibilitetom, a takođe apelujemo da se prilikom saopštavanja i objavljivanja informacija o navedenim slučajevima vodi računa da informacije koje se objavljuju budu provjerene i tačne”, navode u Upravi policije.

Poručuju da policija analizira sve raspoložive informacije koje su dostupne na društvenim mrežama, a koje se mogu dovesti u vezu sa samoubistvima i rade na identifikaciji osoba koje stoje iza dva profila na društvenoj mreži.

“Policijski službenici će i ubuduće preduzimati aktivnosti shodno raspoloživim podacima kako bi sa drugim nadležnim službama dali doprinos prevenciji suicida kod mladih”, ističu u saopštenju.

Zaštita dobrobiti djece je obaveza cjelokupnog društva gdje i policija ima određenu ulogu te apeluju na cjelokupnu društvenu zajednicu da posveti dužnu pažnju djeci i mladima, kao i identifikovanju i rješavanju njihovih problema i izazova sa kojima se susrijeću u periodu odrastanja.

“Apelujemo na roditelje da povećaju nadzor nad načinom korišćenja interneta od strane njihove djece i da sve neobične i neprimjerene sadržaje i objave, poruke i slično ukoliko ih primjete prijave najbližoj policijskoj stanici”, zaključuju u policiji.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije