Povežite se sa nama

Društvo

POPOVIĆ: Omogućiti besplatan ulazak u nacionalne parkove građanima Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Asocijacija mladih Crne Gore stava je da ulazak u nacionalne parkove Crne Gore treba da bude besplatan za građane Crne Gore, saopštio je predsjednik ovog udruženja Marko Popović.

Nacionalni parkovi Crne Gore, kako je istakao, predstavljaju predjela posebne ljepote i ogromnog značaja za našu državu, a građani treba da budu upoznati sa ljepotama prirodnog okruženja koje se nalazi oko njih.

„Ulazak u nacionalne parkove Crne Gore trebalo bi da bude besplatan upravo za stanovnike Crne Gore kako bi se oni upoznali sa ljepotama koje naša zemlja nudi. Veliki broj zemalja u svijetu, pa čak i u Evropi ne naplaćuje ulaznice za nacionalne parkove za državljane te zemlje“, naglasio je Popović.

Dodao je da je Crna Gora zasigurno jedna od najljepših evropskih zemalja i da sa njom prije svega treba da se upoznaju i najmlađi članovi društva.

„Vrtići, osnovne i srednje škole treba češće da organizuju izlete u prirodi kako zbog zdravlja, tako i zbog stvaranja ljubavi prema svojoj zemlji. Crna Gora je poznata po svom planinskom terenu i stjenovitim liticama, kao i velikim dijelom netaknutoj prirodi, a mali broj stanovnika Crne Gore je upoznao to“, rekao je Popović.

Popović je pozivao Vladu i nadležne institucije da raspravljaju o tome da li je potrebno naplaćivati ulazak u nacionalne parkove za građane Crne Gore.

„Što se mene tiče, cijela Crna Gora je nacionalni park i treba da gajimo ljubav prema njoj“, zaključio je Popović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije