Povežite se sa nama

Dijaspora

PORUKA IZ LOVĆENCA: „Ugovor sa SPC pogubni čin po Crnu Goru i Crnogorce“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorsko društvo „Lovćen“ iz Lovćenca pozvalo je Vladu Crne Gore da ne potpisuje Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

„Pitanje potpisivanja Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i SPC je po nama iz Crnogorskog duštva “Lovćen” iz Lovćenca od izuzetnog značaja za opstanak crnogorske nacionalne zajednice i u Srbiji Koja je svedena na 38 hiljada, imajući u vidu da je SPC glavni nosilac svih projekata asimilacije pravoslavnih Crnogoraca, kako u matici tako i u dijaspori“, navodi se u saopštenju društva „Lovćen“.

Oni napominju da je SPC i njeno svještenstvo višedecenijskim činjenjem nedvosmisleno stavilo do znanja svim građanima Crne Gore kako doživljava državu i crnogorski narod.

„Zato je i smatramo najodgovornijom za trenutni broj Crnogoraca u Srbiji. Apelujemo na Vladu i njenog premijera da još jednom razmisle prije nego stave paraf na taj, po nama iz CD “Lovćen-a pogubni čin po Crnu Goru i Crnogorce. Takođe apelujemo i na poslanike pokreta URA koji je predstavljaju kao građansku partiju, da svojim potezima pokažu i dokažu da im je stalo i do dijela građana koji sebe doživljavaju kao Crnogorce i vjernike CPC“, piše u saopštenju.

„Ne dozvolite da CPC i Crnogorci u svojoj državi ostanu bez svojih hramova i time podržite ono što svi znamo – da je jedina i osnovna namjera SPC da svojom politikom pravoslavne Crnogorce svede na manjinski narod u sopstvenoj državi. Vjerujemo da će razum prevladati i da će se pronaći rješenje koje neće biti na štetu CPC i njenih vjernika“, dodaje seu saopštenju crnogorskog društvo „Lovćen“ iz Lovćenca.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije